Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΚΡΩΝΑΣ

 Τεράστιος και ο ποταμός στον Μάκρωνα, που πλέον έχει φάει κάμποση γη και μοιάζει με ..τον Στρυμόνα. Μάλιστα ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου με το νεκροταφείο του Βουλγάρω την έβγαλαν στο πάρα πέντε.
Χάθηκαν πάρα πολλές περιουσίες, ελιές βρέθηκαν στον ποταμό, ή πήγαν στην κυριότητα του γείτονα, περβόλια εξαφανίστηκαν και πορτοκαλιές και λεμονιές εμφανίστηκαν στην θάλασσα στον Κουρφαλώνα. Ότι χάθηκε απο έδαφος και περιουσία δύσκολα θα ξαναγίνει μιας και χρειάζονται τόνους χώμα... για να καταλάβετε τι εύφορη γη έχει χαθεί, δείτε πόσο θολοί είναι ακόμα οι ποταμοί μας.
Μου φαίνεται οτι δεν έχουμε αναδείξει όσο πρέπει τις καταστροφές μας και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό πριν "μοιράσουν" το χρήμα. Κάθε σημείο του Δήμου μετράει αμέτρητες πληγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: