Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ

Αυτή η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών  Π.Ε Χανίων βγήκε χθες στην δημοσιότητα και οι αγαπητοί εκπαιδευτικοί ζητούν εγγύηση για να μετακινηθούν στην "ΕΔΡΑ" τους από εκεί που μένουν!!!!!. Είναι μια πληγή που όσο την ξύνουμε τόσο ματώνει και κρίμα που προσπαθεί μια μερίδα εκπαιδευτικών να δημιουργήσει πρόβλημα, όχι στο κράτος, αλλά σε τοπικό επίπεδο ειδικά όταν τα σχολεία της Κισάμου μηδενός εξαιρουμένου δεν είναι δυσπρόσιτα. Σαφώς και καλά έκανε ο δήμαρχος και άνοιξε τα σχολεία, σαφώς και πολύ καλά έκανε και έκλεισε τα σχολεία στο Έλος, που εκεί συγκεντρώνονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα μετακινήσεων, μπας και πιέσει τους αρμόδιους, ώστε του χρόνου να τα συμπεριλάβουν στα δυσπρόσιτα. 
Δεν θα σχολιάσω παραπέρα ούτε τα σχόλια που γράφτηκαν στις αναρτήσεις, ούτε την λογική οτι μόνο οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν και για τον λόγο αυτό ζητούν εγγυήσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι (μαθητές ειδικά) είναι αναλώσιμοι, μιας και θα γίνω κακός, αλλά θα πω ότι εντάξει όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ζουν στα Χανιά και πηγαινοέρχονται στην Κίσαμο, αυτό όμως είναι δική τους επιλογή. Η Κίσαμος μπορεί να τους φιλοξενήσει αρκεί να το θέλουν .... και πάντα όσα χρόνια θυμάμαι εγώ τους καθηγητές μας εδώ έμεναν.
Τελικά μήπως να τα πάμε όλα τα σχολεία στα Χανιά και να μεταφέρονται οι μαθητές (χωρίς εγγύηση) εκεί; Κάτι τέτοιο μου φαίνεται οτι ετοιμάζουν.....

Επί του θέματος μάλιστα έβγαλε και ανακοίνωση ο δήμος Κισάμου
"Παρακαλώ όπως ανακοινώσετε ότι η διέλευση από Κίσαμο προς Χανιά και αντιστρόφως γίνετε μέσω της Εθνικής οδού παρουσία μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας και της αστυνομίας ως μοναδικής οδού.. Αυτά για τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους που ρωτούν πως θα κινηθούν και αναφέρουμε ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς.. Σε αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που πλήττουν τον Νόμο μας. Εάν ο οποιοσδήποτε θέλει να κρυφτεί πίσω από τυπικότητες, δικό του θέμα." 
Σταθάκης Θοδωρής
Δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: