Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΟΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Κισσαμικός, από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία της Κρήτης ιδρύθηκε το 1926 και έκανε το πρώτο επίσημο καταστατικό του το 1949. Συγκροτήθηκε σε σωματείο ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ την 5-6-1951 από 22 επώνυμους της εποχής Καστελιανούς.
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1951-52
Έχει κατακτήσει 4 φορές το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χανίων (1993-1994, 1996-1997, 2000-2001, 2011-2012) μία φορά το Κύπελλο της Ε.Π.Σ.Χ. (1998-1999 με 6-5 στα πέναλτι κόντρα στον ΑΟΧ/Παγχανιακό) και μία φορά το Super Cup της Ε.Π.Σ.Χ. (2012 με 4-2 απέναντι στο Μινώταυρο)
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1969
Η αλήθεια είναι οτι αυτά τα 93 χρόνια ήταν ο εκπρόσωπος της πόλης της Κισάμου και πάντα εύκολα ή δύσκολα κατάφερνε να επιβιώνει, τις περισσότερες φορές απο την αγάπη των δικών της ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς που δυστυχώς καμιά διοίκηση δεν σκέφτηκε να τιμήσει είναι όλη η παλιά φουρνιά της πόλης της Κισάμου, που στα δύσκολα έκανε την αγάπη τους ... διοίκηση. Με πρώτο πρόεδρο τον Γιάννη Παπαδάκη, αγωνίστηκε στην Γ' κατηγορία και κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Χανίων να στεφτεί πρωταθλητής 1967-68, με την αμέριστη βοήθεια του Κωνσταντίνου Σγουρού, του Γιάννη Πατεράκη, του Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, του Θοδωρή Γιακουμάκη, του Μιχάλη Σκαράκη και φυσικά των ποδοσφαιριστών εκείνης της χρονιάς. Τα επόμενα χρόνια και ως την καλή εποχή του Κισσαμικού που άρχισε το 1978 με την προεδρία του Αποστολάκη Νίκου, η ομάδα είχε μόνο ένα στυλοβάτη και ένα άνθρωπο για όλες τις δουλειές που κατά πολύ του οφείλει και την ύπαρξη του ακόμα και σήμερα τον Αποστόλη Κελαιδή.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε..... και να μην ξεχάσω να σας πω οτι σήμερα το βράδυ ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Κισσαμικός, Αντώνης Ροκάκης, ανακοίνωσε οτι απο του χρόνου η ομάδα θα λέγετε  Χανιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: