Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΣΠΑΘΙ ΣΠΑΘΑΣ

Τα γερμανικά πολυβολεία στο ακρωτήρι Σπάθας. Οχυρωματικά έργα, σπίτια ξενώνες και παρατηρητήρια, οι βάσεις από τα τεράστια κανόνια αλλά και τοπίο, δημιουργούν μια διαφορετική αίσθηση για το που βρίσκεσαι. 
 Σε άλλα μέρη θα αποτελούσε πόλο έλξης τουριστών και λόγω του ιστορικού του χαρακτήρα αλλά και λόγω της απέραντης θέας. Σήμερα δυστυχώς ο δρόμος είναι σε πολύ κακή κατάσταση αλλά και παντού πινακίδες οτι πρόκειται για ιδιωτική περιοχή. Μπορεί βέβαια να είναι η περιοχή ιδιωτική, αλλά ένας δρόμος ποτέ!! 
Τι λέει επί αυτού ο δήμαρχος Πλατανιά; Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος τα γερμανικά πολυβολεία και τα συναφή ανήκουν στα νεώτερα μνημεία!
Κρίμα πάντως να μην αξιοποιείται το μέρος προς όφελος του τουρισμού, σε ένα δήμο που είναι κατεξοχήν τουριστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: