Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΣΕΙΣΜΟΣ....

Ο καθηγητής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, έδωσε απάντηση σήμερα στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, σχετικά με την πιθανότητα ισχυρού σεισμικού γεγονότος στη δυτική Ελλάδα Ο κ. Τσελέντης, μαζί με τον συνάδελφο του κ. Χουλιάρα, αποκάλυψε μεταξύ άλλων και τον χάρτη που ο ίδιος έδωσε στην Επιτροπή, μετά τις προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ αλλά και την δική του έρευνα.
Είναι αξιοσημείωτο πως στον κύκλο, όπου «μαρκάρεται» η επικίνδυνη περιοχή, περιλαμβάνεται ολόκληρη σχεδόν η Αιτωλοακαρνανία, ο Πατραϊκός, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος , η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.
ΠΗΓΗ

Τελικά όλοι μαλώνουν για το ποιος θα πέσει μέσα στην ημερομηνία του μεγάλου σεισμού, αδιαφορώντας αν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ένα τέτοιο κτύπημα. Πάντως στην περιοχή της Ζακύνθου και της Λευκάδας, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει πάνω απο 150 σεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 3,7R.
Διαβάστε εδώ για τους σεισμούς που έχουν γίνει στην Κρήτη ανά τους αιώνες, μια έρευνα απο τα βιβλία των περιηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: