Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ 2000 ΧΡΟΝΩΝ.

 Περπατώντας στον αρχαιότερο δημόσιο δρόμο της Κρήτης. Κάποιοι λένε οτι ένωνε την αρχαία Πολυρρήνια με το ιερό της Βριτομάρτιδος Αρτέμιδος στις Μένιες, κάποιοι άλλοι οτι ξεκινούσε απο τα Ροδοπού και κατέληγε στο Ιερό*. Όποια και να είναι η αλήθεια το έργο κλείνει δυο χιλιετίες και μα τον Δια είναι σε μερικά σημεία καλύτερος απο τον ΒΟΑΚ
Εγώ το περπάτησα σε μεγάλη απόσταση και ειναι πλάτους 6 μέτρων με ακανόνιστες πέτρες που έχουν τοποθετηθεί σε ευθεία γραμμή ..έργο για την εποχή του πρωτοποριακό. Δυστυχώς σε πολλά σημεία ο νέος δρόμος γίνεται ένας με τον αρχαίο αλλά και σε αυτά τα σημεία φαίνεται το πόσο καλός ήταν. Από τα Ροδοπού ως το ιερό της Αρτέμιδος η απόσταση είναι 17 περίπου χιλιόμετρα ενώ ως και την Πολυρρήνια η απόσταση είναι 42 χιλιόμετρα. Μάλιστα ανά χιλιόμετρο υπήρχαν και οδοδείκτες. Δυστυχώς σώζεται μόνο ένας και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Ροδοπού.
* Το ιερό είναι Ρωμαϊκό αλλά η ιστορία λέει οτι υπήρχε εκεί και ελληνιστικό ιερό της Θεάς Αρτέμιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: