Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΟΔΗΓΙΕΣ Ν.Ε.Σ.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ (POS)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ενημερώνει τους επαγγελματίες της Κισάμου ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δημοσίευσε την υπ’ αριθμ. 89/31-1-2017 εγκύκλιο στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:  Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS), οφείλουν να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με τις κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών τις οποίες δέχονται. 
Συγκεκριμένα: 
1. Υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδα στο ταμείο στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Η’ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΈΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ», «CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD».
2. Στην προθήκη του καταστήματος πρέπει να αναγράφονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από την κάθε επιχείρηση. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι κατηγορίες VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS, DISCOVER, UNION PAY. Η σχετική ενημέρωση μπορεί να παρέχεται είτε ολογράφως, είτε με παραπομπή στο εμπορικό σήμα κάθε κάρτας.
Με βάση τα ως άνω, η κάθε επιχείρηση πρέπει να προχωρήσει στις εξής ενέργειες:
• Στον χώρο του ταμείου, να αναρτηθεί το σήμα της ΕΣΕΕ με το περιεχόμενο: 
«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Η’ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΈΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ», «CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD».
• Στην βιτρίνα ή στην είσοδο του καταστήματος να επικολλούνται τα αυτοκόλλητα των καρτών που χρησιμοποιεί η επιχείρηση, μαζί με το σήμα της ΕΣΕΕ 
«Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ POS».
Περαιτέρω, καλό είναι ακόμη και όσες επιχειρήσεις δεν έχουν POS, να αναρτήσουν το σήμα της ΕΣΕΕ 
«ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ POS».  
Βεβαίως, ενδεχομένως αυτό να πρέπει να αλλάξει σύντομα, καθώς αναμένουμε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ο νόμος 4446/2016, η οποία θα καθορίσει ποιοι κωδικοί ΚΑΔ έχουν τελικά την υποχρέωση να τηρούν POS και ποιοι όχι, οπότε, κατ’ ακολουθία, ακόμη και αυτοί που δεν διαθέτουν σήμερα POS, μπορεί εντέλει να υποχρεωθούν να το προμηθευτούν. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΝΕΣΚ στο 28220-22772

Δεν υπάρχουν σχόλια: