Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ

Σύμφωνα με τον χάρτη Κέντρων Υγείας του Νομού Χανίων το Κ.Υ Κίσαμου εξυπηρετεί 42.624 άτομα σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011 υποστηριζόμενο και από τα περιφερειακά ιατρεία του. Γεωγραφικά, στην περιοχή ευθύνης του εντάσσονται οι δήμοι: 
Κισάμου (Δημοτικά Διαμερίσματα: Κισάμου, Λουσακιών, Πολυρρηνίας, Πλατάνου, Γραμβούσης, Καλαθενών, Καλλεργιανών, Κουκουναράς, Σηρικαρίου, Έλους, Περιβολίων, Βλάτους, Κεφαλίου, Αμυγδαλοκεφαλίου, Κάμπου, Βάθης, Καλουδιανών, Ποταμίδας, Δραπανιά, Φαλελιανών, Χαιρεθιανών, Βουλγάρω, Τοπολίων, Σφακοπηγαδίου, Περβολακίων, Ρόκκας, Σασάλου και Μαλαθύρου ), Πλατανιά (Δημοτικά Διαμερίσματα: Αφράτων, Ροδωπού, Κολυμβαρίου, Σπηλιάς, Δρακόνας, Γλώσσης, Επισκοπής, Βασιλοπούλου, Καλυδονίας, Ραβδούχας, Νοχιών, Δελιανών, Πανεθήμου, Καρών Κισσάμου, Ζυμβραγού, Ταυρωνίτου, Πολεμαρχίου, Χρυσαυγής, Βουβών, Καμισανών, Σιριλίου, Γερανίου, Βρυσών, Κυδωνίας, Μανωλιοπούλου, Πλατανιά, Μάλεμε, Κοντομαρίου, Κυπαρίσσου, Ξαμουδοχωρίου και Βλαχερωνιτίσσης), Χανίων (Δημοτικά Διαμερίσματα: Αγίας Μαρίνας, Σταλού, Γαλατά και Δαράτσου )
Η πρόσβαση στο Γ.Ν.Χ από το Κέντρο Υγείας Κισάμου απέχει 41 Km με μέσο χρόνο πρόσβασης 30 λεπτά, ενώ από τα Π.Ι του Δήμου Πλατανιά σε πολύ λιγότερο χρόνο. Σίγουρα ένας Δήμος χρειάζεται να έχει δομές υγείας τέτοιες που να εξυπηρετούν πρωτίστως τους δημότες του και δευτερευόντως τους επισκέπτες του. Ο δήμος Πλατανιάς είναι τουριστικός προορισμός όπως και ο Δήμος Κισάμου, που τόσες φορές έχει βραβευθεί για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και με τις κριτικές των πολλών επισκεπτών της. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στην ενίσχυση και υποστήριξη των υπάρχων δομών υγείας με την στελέχωση που πρέπει να έχουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και ας αφήσουμε τις "κομματικές" ανακοινώσεις. Η υγεία δεν έχει κομματικό προσανατολισμό αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην οργάνωση των δομών και δημιουργία καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Αυτή είναι η άποψή μου, από έναν απλό δημότη του Νομού Χανίων. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: