Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΘΕΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ ΚΙΣΑΜΟΥ

Κίσαμος, 8 Φεβρουαρίου 2017                              Αρ.Πρωτ.:  1158                                                         ΠΡΟΣ 
  1)Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό
  2)Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π.Πολάκη
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Βρίσκομαι, ειλικρινά, στη δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτό το ύφος, στην επιστολή μου, αλλά δυστυχώς οι πρακτικές που ακολουθείτε εσείς και οι συνεργάτες σας δεν μου αφήνουν άλλο περιθώριο.
 Θα ήθελα πραγματικά να σας ρωτήσω, ποιον τρόπο διοίκησης και επίλυσης των δημοσίων πραγμάτων θέλετε; Αυτόν που έπραξαν οι προκάτοχοί σας (και τους οποίους καταψηφίσαμε) ή ακόμα χειρότερο; Είναι δυνατόν, για λόγους επικοινωνιακούς ή ενόψει εκλογών, για να πείτε ότι κάνατε κάτι στον Νομό Χανίων για τη Δημόσια Υγεία, να δημιουργήσετε ένα πολυδύναμο Ιατρείο στον Δήμο Πλατανιά; Αυτός ήταν ο στόχος σας; Καλώς έγινε η αναβάθμιση του Ιατρείου Γερανίου σε Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Πλατανιά (γνωρίζουμε ότι ανήκει στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου...). Μακάρι να αναβαθμίσετε όλα τα αγροτικά Ιατρεία σε Πολυδύναμα, αλλά όχι με τον τρόπο αυτό.
Κύριοι Υπουργοί, το ζητούμενο είναι να ενισχύσετε τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας, ώστε να λειτουργούν σωστά προς όφελος των πολιτών και ταυτόχρονα, να ιδρύετε όποια άλλη δομή απαιτείται, ώστε να εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα  οι πολίτες της χώρας μας.
 Δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαμαρτυρηθώ για τις έξι (6) θέσεις που καταργήσατε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, ούτε για την ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Γνωρίζουμε ότι ήταν ανενεργές θέσεις. Αγανακτούμε όμως και παράλληλα καταγγέλλουμε τον τρόπο και αυτούς που σάς εισηγήθηκαν αυτές τις τροποποιήσεις, τις οποίες  μάλλον ενστερνιστήκατε, αφού τις ψηφίσατε.  
 Δεν κάνατε ουδεμία διαβούλευση ή συζήτηση με τις Διευθύνσεις των Κέντρων Υγείας και με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Απεδείχθη ότι δεν είχατε ουδεμία διάθεση να αποτυπώσετε, για το δικό μας Κέντρο Υγείας, τα ελάχιστα σε ότι αφορά την λειτουργικότητά του στον νέο Οργανισμό. Το Κέντρο Υγείας Κισάμου υφίσταται υποβάθμιση, όχι μόνο από τη μη στελέχωσή του σε προσωπικό αλλά και από τη μείωση των θέσεων των Ιατρών. Τη δεδομένη στιγμή υπηρετεί μόνο ένας ιατρός από τους 7 (!) που υπήρχαν και οι οποίοι έφυγαν λόγω σύνταξης ή ιδιώτευσαν. Αν οι συνεργάτες σας και οι Υπεύθυνοι σε θέματα Υγείας στην Κρήτη συζητούσαν μαζί μας, θα τους δίδαμε λύσεις και θα τους καταθέταμε προτάσεις, ώστε και αυτό που θέλανε θα το έπρατταν και θα βελτιώνονταν η δομή του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας (στο οποίο ανήκει και το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο του Δήμου Πλατανιά...) και θα είχαν και τη σύμφωνη γνώμη μας.
 Είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στο Κράτος και στους πολίτες, μέσω της Αυτοδιοίκησης; Μην ξεχνάτε ότι πρόταση μου (και έκανα αγώνα για αυτό το σκοπό) ήταν η νομοθετική σας απόφαση για την οδήγηση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, από εθελοντές (υπαλλήλους των Δήμων).
 Για να μην μακρηγορώ λοιπόν άλλο, σας ξανατονίζω ότι δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να γίνει ανακατανομή θέσεων του Κέντρου Υγείας Κισσάμου. Θα αλλάζαμε πιθανότατα και τις έξι θέσεις επισκεπτών Υγείας, αφού, ούτως ή άλλως, δεν στελεχώνονται σαν ειδικότητα και όχι να αποφασίσετε να μειώσετε τις θέσεις  Ιατρών, να μην αυξήσετε τις θέσεις Νοσηλευτών και ένα σωρό άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να λύσουμε, από κοινού.
 Είναι σαφές ότι επικράτησε προχειρότητα και ακριβώς η ίδια λογική με τους προκάτοχούς σας! Λυπάμαι φίλε Παύλο, γιατί το μικρό διάστημα που υπηρετήσαμε μαζί την Αυτοδιοίκηση, αγωνιστήκαμε από το ίδιο "μετερίζι" για τα κακώς κείμενα που πρέπει να αλλάξουν. Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι, ούτε και εσείς θέλετε να αλλάξετε τα πράγματα, στη βασική τους φιλοσοφία γιατί μικροπράγματα μπορεί να κάνετε.
Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 επισκεφτήκατε την Κίσαμο με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και ισότιμη αντιμετώπιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, δύο χρόνια τώρα δεν είδαμε τίποτα στην Κίσαμο (και δε χρειάζεται να απαριθμήσω σειρά αιτημάτων και προβλημάτων). Θεωρώ πάντως ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να δείξετε το ενδιαφέρον που χρειαζόμαστε.
 Τέλος, ελπίζω ότι, έστω, και εκ των υστέρων, θα δώσετε καταρχάς, εντολή στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μιλήσει μαζί μας και να διορθώσει  το ατόπημα της. Ακολούθως, να μας πείτε, πότε θα ενισχύσετε το Κέντρο Υγείας Κισάμου και το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Πλατανιά με πραγματικές προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να δουλέψουν επί της ουσίας και όχι να είναι απλώς, ένας οργανισμός στα χαρτιά.
                             Με εκτίμηση, 
    Θεόδωρος Σταθάκης - Δήμαρχος Κισσάμου 

ΥΓ: Παύλο, θέλω  να σε ευχαριστήσω θερμά σαν Υπουργό Υγείας και άνθρωπο, διότι, όποτε χρειάστηκαν συνάνθρωποί μας τη βοήθειά σου για θέματα υγείας, μέσω εμού, την παρείχες πλουσιοπάροχα και ανθρώπινα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: