Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΗ ΜΙΛΑΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Η 23χρονη Άννα Βίνικ, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, είναι η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας.
Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας διοργανώθηκε, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Τη 2η θέση στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη, κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία.
Οι τρεις νικήτριες αναδείχθηκαν μετά τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκεσαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, οι οποίοι εξετάστηκαν στις εξής θεματικές: "Έτος Αριστοτέλη", "Μια κυρία … 90 ετών" (αναφέρεται στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ), "Ευτυχία στον 21ο αιώνα", "Πώς επηρεάζει τα παιδιά η βία των κινουμένων σχεδίων", "Η ξεχασμένη σημασία του οικογενειακού τραπεζιού", "Για όλα φταίνε τα γονίδια;" και "Φωτογραφίστε και… ευτυχείτε!"
Η απονομή των βραβείων έγινε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της Ολυμπιάδας στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Το σημαντικότερο είναι ότι έστειλε ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι η ελληνική γλώσσα μαθαίνεται από άτομα που δεν έχουν ελληνική καταγωγή και το μοναδικό τους κίνητρο είναι η αγάπη για τη γλωσσομάθεια, κατέληξε η πρόεδρος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, Μαρίνα Ματθαιουδάκη, επισημαίνοντας πως το πανεπιστήμιο μπορεί να προωθήσει τη γλωσσομάθεια και την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: