Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ

Προκαλεί απογοήτευση η απομάκρυνση από τη θέση του Προϊσταμένου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης του Δρ. Κωνσταντίνου Φουρναράκη, ενός ανθρώπου, ο οποίος με ευσυνειδησία, ακεραιότητα και ευαισθησία τα τελευταία χρόνια ανήγαγε τη εύρυθμη λειτουργία του ΙΑΚ σε προσωπικό και επαγγελματικό του όραμα.
Σε πείσμα των δύσκολων καιρών το ΙΑΚ, τα τελευταία χρόνια, διαγράφει μια πορεία σημαντικών επιτυχιών και εξωστρέφειας αναλαμβάνοντας σπουδαίο ρόλο ως κέντρο ιστορικής έρευνας και πολιτιστικής δράσης, συμβάλλοντας καίρια στη συγκρότηση της συλλογικής μας ταυτότητάς ως Κρητικοί και ως Έλληνες. Σήμερα, υπό την γνώση, ευθύνη και την καθοδήγηση του Δρ. Φουρναράκη και σε συνεργασία με τον νεοϊδρυθέντα και δραστήριο Σύλλογο Φίλων ΙΑΚ,  βρίσκονται σε εξέλιξη καθοριστικής σημασίας θέματα για το μέλλον του ΙΑΚ, όπως η μεταστέγαση του, η ψηφιοποίηση του, αλλά και πλήθος σημαντικών διοργανώσεων.
Την παραπάνω πορεία ανακόπτει η πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την μη ανανέωση της απόσπασης του Δρ. Φουρναράκη, απαξιώνοντας ταυτόχρονα, συνειδητά και απροκάλυπτα και τις δημόσιες εκπεφρασμένες θέσεις φορέων και θεσμών για την ανάγκη παραμονής του.
Τόσο η άτολμη ανακοίνωση της Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Χανίων  η οποία αποφεύγει να λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του Δρ. Φουρναράκη και που αρκείται σε γενικόλογες και ασαφείς υποδείξεις, όσο και η σιωπή που έχουν επιδείξει οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές των Χανίων αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια απόφαση πολιτικής-κομματικής σκοπιμότητας.
Ο χώρος των Ιστορικών Αρχείων Κρήτης σαφώς δεν προσφέρεται για αυτού του είδους τους πολιτικούς – κομματικούς σχεδιασμούς που καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Ως εκ τούτου, αναμένουμε έστω και τώρα, την ανανέωση της απόσπασης από το Υπουργείο του Δρ. Κωνσταντίνου Φουρναράκη.»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από ότι ξέρω αυτός που αποσπάστηκε μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι , ανήκει στον κύκλο παλιού δεξιού βολευτή - εθνοσωτήρα ...και γενικά η επιστολή του Παναγιώτη έχει πάρα πολλά κενά που μυρίζουν και θα έρθουν στην δημοσιότητα όταν πρέπει...πάντως τα πράγματα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι όπως τα περιγράφει ...λίγη προσοχή δεν βλάπτει !!!
Ιάκωβος Σπερελάκης