Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου ιδρύθηκε το 1970 με πρωτοβουλία του πρώην Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Ειρηναίου, που υλοποιεί το όραμα της δημιουργίας αρχικά, μιας στέγης γηρατειών, για γυναίκες της επαρχίας μας.
Στην ακαταπόνητη δραστηριότητα του Σεβασμιότατου και των συνεργατών του, οφείλεται η έγκαιρη και επιτυχημένη αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς του αείμνηστου Γεωργίου Εμμανουήλ Αννουσάκη. (φώτο)
Όπως ο ίδιος ο Σεβασμιότατος λέει: «η πεποίθηση ότι η αληθινή πίστη δεν είναι μόνο ανάπαυση και γαλήνη, αλλά και προσπάθεια και αγώνας, τον οδήγησε να αλλάξει το τάσιμο ενός πιστού ανθρώπου της Επαρχίας Κισάμου και να το μεταφέρει από τις χρυσές εικόνες, στη δημιουργία μιας Στέγης Γηρατειών».
Ένα σημαντικό ποσό πρόσφερε ο ίδιος ο Σεβασμιότατος, όχι μόνο στην οικοδομή, αλλά και στον εσωτερικό εξοπλισμό αυτής της στέγης. Δίκαια ονομάστηκε Αννουσάκειο Ίδρυμα, γιατί ο Γεώργιος Αννουσάκης έδωσε τα πρώτα χρήματα και δέχτηκε να μετατρέψει το ιερό του τάξιμο, σε έργο αγάπης και στοργής του συνανθρώπου μας.
Τον Ιούλιο του 1995 εγκαινιάστηκε ως Σύγχρονο Κέντρο Παροχής Φροντίδας,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας, και στη νέα του μορφή προστέθηκαν δύο τμήματα ανδρών, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν σταδιακά, δομές Κλειστής και Ανοιχτής Περίθαλψης.
Στην φωτογραφία μας από την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στην νέα πτέρυγα για τους άνδρες, από τους Σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ειρηναίο, τον δήμαρχο κ. Κατζουράκη, τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης κ. Σχετάκη και τον νομάρχη Χανίων κ. Νάτσικα, πίσω από αυτούς, ο σημερινός υπεύθυνος του ιδρύματος π. Αρετάκης. 1988

Δεν υπάρχουν σχόλια: