Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

FATE BRE ENA ELLINA


Σε άκουσα Γερμανέ αργυρέ Ολυμπιονίκη Σιδέρη [ή Σιδερή] Τασιάδη να λες στον δημοσιογράφο Ντάσκα [ράδιο ΑΛΦΑ] ότι θα πολεμούσες εναντίον της Ελλάδος, αν η Γερμανία εμπλεκόταν σε πόλεμο με την πατρίδα μου. Κεραυνοβολήθηκα και πάγωσα.
Είχαν δίκηο, λοιπόν, όσοι σε περιποιήθηκαν δεόντως φθάνοντας μέχρι του σημείου να σε χαρακτηρίσουν «γενίτσαρο». Εγώ ο δυστυχής και αφελής προσπάθησα να δώσω μία άλλη ερμηνεία στα λόγια σου, αλλά έπεσα πολύ έξω. Αποφάσισα, λοιπόν, να ασχοληθώ για τελευταία φορά μαζί σου για δύο λόγους:
Πρώτον: για να ζητήσω δημοσία συγγνώμη από τον κ. Χρήστο Νικολαΐδη, στον οποίον άσκησα κριτική για όσα έγραψε για σένα και
Δεύτερον: για να σου πω ότι δεν είσαι γενίτσαρος. Είσαι κάτι χειρότερο. Είσαι Τασιάδης.
Εύχομαι να προκαλέσεις με τη συμπεριφορά σου τη διαδικασία έκπτωσής σου από την ελληνική ιθαγένεια [άρθρο 17 ν. 3284/2004], εκτός και το ζητήσεις μόνος σου. Δεν σου αξίζει να έχεις την ιθαγένεια που φέρουν τιμής ένεκεν αρκετοί ξένοι, οι οποίοι δεν έχουν τον παραμικρό δεσμό αίματος με τη φυλή μας.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: