Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Έφτασε στο δήμο μας έγγραφο 6-8-2012 που λύνει το πρόβλημα του Μπάλου.... είναι από την Διεύθυνση Δασών Χανίων και από το τμήμα προστασίας..... και τι λέει; 
-Έ αυτό που όλοι ξέραμε αλλά κάποιοι το ερμήνευαν όπως το ήθελαν.
Τι λέει λοιπόν....
"Η παραμονή επισκεπτών τόσο στην παραλία του Μπάλου, όσο και στο Τηγάνι, και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της διαχειριστικής μελέτης θα επιτρέπονται έως 800 επισκέπτες ανά ημέρα-ανά ημέρα-ανά ημέρα- (για να το εμπεδώσουμε), ενώ σε κάθε περίπτωση, ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας-σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (για να το εμπεδώσουμε) δεν θα υπερβαίνει τους 800.
Σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης του ελέγχου του αριθμού των επισκεπτών στην παραλία του Μπάλου και με δεδομένο ότι περίπου 350 άτομα/ημέρα εισέρχονται από την χερσαία οδό παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για μείωση του αριθμού των επισκεπτών που εισέρχονται δια θαλάσσης.... ώστε να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 450 επισκεπτών ανά ημέρα.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η υπηρεσία μας έχοντας εκχωρήσει την λειτουργία στον Δήμο σας δεν έχει αποποιηθεί του ενδιαφέροντος και των υποχρεώσεων της για την βιώσιμη διατήρηση και ανάπτυξη του τοπίου του Μπάλου.......

Τώρα έχει και τεράστιο ενδιαφέρον και που κοινοποιείται... για δείτε
Γεν. Διευθυντή Δασών&Α.Υ Κρήτης, 
Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, 
Οικολογική πρωτοβουλία, 
Τμήμα περιβάλλοντος Π.Ε Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: