Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΤΖΕΡΤΖΕΛΕΣ

Επειδή πολύ τζερτζελές (από το τούρκικο zelzele=σεισμός) γίνεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις φωνές που δεν ακούγονται -που δεν υπάρχουν θα έλεγα εγώ- έχω μια -δυο ερωτησούλες ..... 
α) Υπάρχει κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ώστε να μας πει την γνώμη του δημόσια για τον σταθμό του ΚΤΕΛ; ..... Που είναι τελικά ο τερματικός σταθμός στην πόλη μας; 
β)Μήπως υπάρχει κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, να μας πει αν είναι σε καλό σημείο ο εμπορικός σταθμός του ΚΤΕΛ Α.Ε στην πόλη μας;
Ξέρω θα μας τα πουν μετά τα γεγονότα.....τώρα ξέρουν τι είναι σωστό, αλλά κρατάνε την γνώμη τους σφιχτά δεμένη στην ...γλώσσα τους!!! Έτσι λειτουργείται κύριοι.  
Νομίζετε ότι λύνετε τα προβλήματα;
Μπα  ..δεν τα λύνετε απλά τρέχετε πίσω από τα γεγονότα πάντα.
Παραδείγματα πολλά μήπως θέλετε να σας τα αριθμήσω;

10 σχόλια:

Ανωνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά .!!!
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ , φίλε μου Γιάννη....
Επειδή είσαι ο μόνος που γράφεις σ αυτό το blog και σίγουρα δεν προλαβαινεις να ενημερώνεσαι για όλα,αυτο θέλω να πιστεύω και όχι κάτι άλλο ,να σου υπενθυμίσω το εξής το οποίο υπάρχει στα πρακτικά του δήμου που είναι στην διάθεση την δική σου και όλων των δημοτών .
Η θέση η δική μου αλλα και του συνδυασμού του οποίου ανήκεις είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ
Το ΚΤΕΛ να παει στο οικόπεδο το οποίο είναι δεσμευμένο για συγκοινωνιακό κέντρο και μεχρι τότε το ΚΤΕΛ να γυρίσει πίσω εκεί που ηταν...
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Ευχαριστω για την φιλοξενία
Μιχάλης Χαιρετακης
Δημοτικός Σύμβουλος

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ενημερώνομαι όσο ενημερώνονται και οι πολίτες (δημότες) που ζουν σε αυτόν τον τόπο ...σχεδόν ποτέ και ότι μαθαίνουμε είναι από διαδόσεις και φήμες...άλλωστε όλοι νομίζουν, μηδενός εξαιρουμένου ότι όποιος εκλέγεται είναι στο απυρόβλητο και ότι κάνει είναι νόμιμο και έχει την ανέχεια και την συγκατάθεση των πολιτών (δημοτών). Το τι έχετε πει το τι έχετε κάνει αποτελέι είδηση όταν μαθαίνεται ακόμα και αν αυτό που λέτε έχει ειπωθεί πριν μήνες...... το ΚΤΕΛ έχει στείλει αναφορά τον 6ο εσείς ίσως να αποφασίσετε τον 9ο δηλαδή ..πήγατε πρώτα για μπάνιο... κατοχυρώθηκε το ΚΤΕΛ και στο τέλος θα του δώσετε και οικόπεδο... για τις απρεπείς ενέργειές του. Όσο για το που ανήκω άφησε εμένα να αποφασίσω....που έχω και ξεκάθαρη άποψη για τα τεκταινόμενα στην πόλη μου!.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη το ζητημα με ενδιαφερει προσωπικα, ζητησα και ελαβα τα πρακτικα του δημου που οντως δηλωνουν ξεκαθαρα τη θεση της συγκεκριμενης παραταξης, αρα ο μιχαλης ειναι απολυτως σωστος. και γενικα, οποιος θελει να ενημερωθει, μπορει να αναζητησει τα πρακτικα. Δεν χρεοιαζεται να βγαινουν με ντουντουκες οι δημοτικοι συμβουλοι στο δημο...
Και επειδη το ξαναειδα και σε προηγουμενο post, "Ανεχεια" σημαινει φτωχεια. "Ανοχη" ειναι το σωστο. Ας ξεκινησουμε απο εκει περα και ας περασουμε μετα και στα θεματα του Δημου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μην ξεχνάτε να γράφετε ο ονοματάκι σας.... και αν ο δημοτικός σύμβουλος και φίλος Μιχάλης δεν θα έγραφε για το Θέμα, σιγά φίλε ανώνυμε που θα έτρεχες στον δήμο να ενημερωθείς ....αλλά και σ΄αυτήν την περίπτωση πάλι άργησες..γιατί οι αποφάσεις έχουν παρθεί..
Τις θέσεις της συγκεκριμένης παράταξης, για το θέμα τις ξέρω πολύ καλά...απλά δεν ήταν γραμμένες σε χαρτί!!!
Όσο για το ανέχεια και την ανοχή που αναφέρεις γίνεσαι λίγο πιο σαφής....ενυπόγραφα βέβαια για να ξέρουμε και με ποιον μιλάμε. Γιατί την ανοχή όπως βλέπω την καλύπτεις εσύ με την ανωνυμία σου ενώ και ανεκτικός γίνεσαι μιας και δεν έχει τόλμη να κατακρίνεις επώνυμα!

Κ.Κουκουρακης είπε...

Το πώς και εάν ενημερώνεται κάποιος είναι βασικά ατομική του ευθύνη. Για δημόσια έγγραφα και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ισχύει ο Νόμος περί Δημοσίων εγγράφων δηλαδή ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ μπορεί να λάβει γνώση.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο κατηγορίες θεσμικών παραγόντων.
Αυτοί που κάνουν πολιτική Δημοσίων σχέσεων και καφενείων όπου ο κάθε ένας μπορεί να λέει χωρίς κόστος ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και αυτοί που κάνουν πολιτική μέσα στα θεσμικά όργανα θέλοντα να φανούν χρήσιμοι στους πολίτες και όχι απαραίτητα αρεστοί.
Εμείς ανήκουμε στην δεύτερη ομάδα. Κάποιοι πολίτες μας συμπαθούν γι αυτό και κάποιοι μας αντιπαθούν ανάλογα με τις αντηλήψεις τους.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

....χμ και από πότε οι απόψεις οι γνώμες, τα πιστεύω υπάγονται στο νόμο " περί δημοσίων εγγράφων";
Το λάθος το βλέπεις, το αντιλαμβάνεσαι και το διορθώνεις... δεν το υιοθετείς, πολύ δε περισσότερο, στην δική μας περίπτωση, δεν το αφήνεις να ριζώσει....ούτε φυσικά να το δεις γραμμένο για να πράξεις τ΄νόμιμα και ηθικά.
Μιας και ανήκετε σε μια παράταξη κ. Κουκουράκη που θέλει να στέκεται δίπλα στο λαό για ένα καλύτερο αύριο, ας υπερασπιστείτε πρώτα, δίχως περιττά λόγια, το δικαίωμά μας να έχουμε μια αξιοπρέπεια, αλλά και μια πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της πόλης μας της πρωτεύουσας του δήμου μας....που δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο τόσο την έχουν (έχετε) παραμελήσει!!.

Ανωνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη πολλή μεροληψια κυκλοφορεί .......
Όσο αναφορά για τις θέσεις μας είναι γραπτές,και όπως εσύ γνωρίζεις καλύτερα τα γραπτά μένουν ..τα απομαγνητοφονημενα πρακτικά είναι δημόσια έγραφα..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τώρα μεροληπτώ κιόλας;

Ανώνυμος είπε...

Άντε χρόνια πολλά , καλά χριστούγεννα και το πάσχα με υγεία!!!
Αυτοί κάνουν την δουλειά τους με άμεσο και με έμεσο τρόπο υποβαθμίζουν την πρωτεύουσα του Δήμου Μας , υποτιμούν συνεχώς την νοημοσύνη μας και εσείς ψάχνεται την ΞΕΚΑΘΑΡΗ αποψη και πότε χρονικά την είπαν εάν καταγράφηκε και εάν κάποιος μπορεί να ενημερωθεί από τα πρακτικά του Δήμου!!!!!
Εγώ ξέρεται τι είδα σήμερα?????
ΚΑΝΕΝΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο , μία ισοψηφία μεταξύ των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων και ένα ΠΑΡΩΝ (αλήθεια γιατί????)6 =6 πήγε η ψηφοφορία για το φιλέτο του Μαυρου Μώλου...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ , ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑς , γιατί το δικό σας φυσικά δεν σας απασχολεί!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ιάκωβε θα ζητήσουμε τα πρακτικά όταν καθαρογραφτούν..μας το επεσήμανε εξάλλου και ο κ. Κουκουράκης....για να έχουμε ενημέρωση...