Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ;.


Του Χρήστου Δεμέτη
Αρχίζουν επισήμως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αυστραλία και Ελλάδα έτσι ώστε να επιτευχθεί διακρατική συμφωνία στο θέμα έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας Κρις Μπόουεν τονίζοντας πως "οι δύο χώρες έχουν μία δυνατή και πλούσια σχέση που βασίζεται στους σταθερούς δεσμούς των δύο λαών".
"Η σύναψη μιας διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει αυτές τις άρρηκτες σχέσεις και θα ενδυναμώσει τους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών", είπε χαρακτηριστικά.
Ανάγκη για κάλυψη 800.000 θέσεων εργασίας
Περίπου 800.000 εργάτες θα χρειαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία η Αυστραλία, ώστε να μην οπισθοχωρήσει η αναπτυξιακή της πορεία σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό.
Τα στοιχεία αυτά κοινοποιήθηκαν από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και σε εργοδοτικές ενώσεις, ώστε να προχωρήσουν στη λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών. Το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται συνάντηση του ομοσπονδιακού υπουργού Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, με εκπροσώπους των εργοδοτών.
Οι εκτιμήσεις για τις νέες θέσεις εργασίας της επόμενης πενταετίας:
Αναμένεται να δημιουργηθούν 220.000 στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: