Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ-ΛΙΒΑΔΙΩΝ


Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κισσάμου              15-8-2012
κ. Πιτσιγαυδάκη Χαράλαμπο

 Σχετικά με το ζήτημα της ενίσχυσης της άρδευσης στην περιοχή Χρυσοσκαλίτισας-Λιβαδίων η πρότασή μας είναι η εξής:
 Επειδή το ζήτημα είναι κατεπείγον και πρέπει να έχει λυθεί το αργότερο μέχρι το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτέμβρη και επειδή η Αντιπεριφέρεια δήλωσε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα, εμείς στηρίζουμε την πρόταση που κάναμε στην σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια και φάνηκε να γίνεται αποδεκτή από όλους.
 Ο Δήμος Κισσάμου έχει χρηματοδοτηθεί περίπου με 50000€ για την πυροπροστασία. Η περιοχή Χρυσοσκαλίτισας-Λιβαδίων ευρίσκεται ανοχύρωτη από άποψη πυροπροστασίας επειδή οι εγκατεστημένοι κρουνοί πυρασφάλειας δεν έχουν παροχή νερού λόγω καθίζησης και παύσης της λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής Αγ Θεοδώρων. Ως εκ τούτου άμεσα ο Δήμος μπορεί και πρέπει να αγοράσει την υλικοτεχνική υποδομή που είναι αναγκαία ώστε η νέα γεώτρηση που ανόρυξε η Περιφέρεια να καταστεί λειτουργική.
 Επίσης θα πρέπει να γίνει συμφωνία με την ΔΕΗ και ΤΟΕΒ για να πληρωθει η παροχή ρεύματος.
 Σ’ αυτήν την περίπτωση ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ισόποσα θα στηρίξει με αντίστοιχη χρηματοδότηση άλλες δράσεις του Δήμου Κισσάμου.
 Ούτος ή άλλως η Αντιπεριφέρεια το έχει ήδη κάνει επανειλημμένα και δεν έχουμε λόγους να το αμφισβητήσουμε. 
 Πιστεύουμε ότι αυτή η λύση είναι η μόνη που μπορεί να δοθεί και να έχει άμεσα αποτελέσματα για την περιοχή Χρυσοσκαλίτισας-Λιβαδίων και δεν θα κοστίσει τελικά στον Δήμο σχεδόν τίποτα.
 Όσον αφορά τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία είναι άμεσης προτεραιότητας για την περιοχή που καταστράφηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά (Βάθη-Παπαδιανά-Κεφάλι-Σημαντηριανά-Πλοκαμιανά) κατά την άποψη μας το απολύτως επείγον και πραγματικά αναγκαίο είναι η κατασκευή κλαδοπλεγμάτων  στα επικλινή εδάφη και η κοπή(εάν υπάρχουν) πεσμένων δέντρων μέσα στα ρέματα.
 Το έργο αυτό κοστίζει ελάχιστα, δεν χρειάζονται μηχανήματα, η πρώτη ύλη ευρίσκετε επιτόπου, δεν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις και είναι αποτελεσματικότατο επειδή μειώνει τις πλημμυρικές παροχές και τις στερεοπαροχές και ως εκ τούτου μειώνει τους κινδύνους για σπίτια και περιουσίες από πλημμύρα και μπάζωμα.
 Σε κάθε περίπτωση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έχουμε την άποψη ότι πρέπει ο Δήμος να συνεργαστεί με την καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία για τέτοια  θέματα που είναι η Δ/νση Δασών , και για τον επιπλέον λόγο ότι οι Δασολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα θέματα αλλά και διότι στην Δ/νση Δασών υπάρχει υπάλληλος επιστήμονας ο οποίος έχει εξειδικευθεί στην υδρονομία και ειδικότερα στην Ορεινή.
 Είμαστε σίγουροι ότι εάν απευθυνθείτε στην Δ/νση Δασών για άμεση σχετική μελέτη και βοήθεια η υπηρεσία θα ανταποκριθεί άμεσα όσο φόρτο εργασίας και εάν έχει.

Για την Δημοτική Παράταξη
Κουκουράκης Κων/νος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: