Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.....


Με οικονομική κατάρρευση κινδυνεύουν πλέον οι περισσότεροι δήμοι της Κρήτης, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει περαιτέρω τη χρηματοδότηση των ήδη “κουτσουρεμένων” Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά 30%.
Ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης -μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση- τόνισε ότι ύστερα από τις νέες αυτές περικοπές ο δήμος του στην ουσία “βάζει λουκέτο”, καθώς δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στη μισθοδοσία, ούτε στα υπόλοιπα λειτουργικά του έξοδα.
Η περικοπή των Κ.Α.Π. -σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη- τινάζει στον αέρα όμως και τον όποιο προγραμματισμό έργων είχε κάνει ο Δήμος Κισάμου.
Έτσι πλέον στον Δήμο Κισάμου προχωρούν -αν και με αργούς ρυθμούς- μόνο τα έργα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δηλαδή η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού (με προϋπολογισμό 12 εκατ. Ευρώ), ο δρόμος Κοτσιανά-Περιβολάκια (με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. Ευρώ) και η ανάπλαση των Χαιρεθιανών που είχε ενταχθεί στο Αλ. Μπαλτατζής (με προϋπολογισμό 1 εκατ. Ευρώ).
- Απλά τα πράγματα, δεν είχαμε ποτέ λεφτά και όταν είχαμε τα ξοδεύαμε.... άνευ ουσίας και σκοπού. Καταφέραμε ολάκερο δήμο να έχει έργα αξίας 14,5 εκατ. Ευρώ και από αυτά τα 12 εκατ. χωρίς να είμαστε σίγουροι αν θα έλθουν.... Πάντως η μαγκιά είναι να βρίσκεις όταν οι άλλοι δεν μπορούν... και κάποιοι άλλοι το καταφέρνουν.

1 σχόλιο:

Χρυσή Αυγή είπε...

Οι δήμοι θα πρέπει να καταλάβουν αυτό που πρέπει να καταλάβει και το (κάθε) κράτος. Την μαγική λέξη "αυτοδιάθεση". Για να γίνει αυτό απαιτείται επαναστατική λογική και φυσικά ιδεολογική γνώση για το πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί (μπορεί εύκολα). Το Καστέλλι θα παραμείνει 50 χρόνια πίσω, ειδικά τώρα που και όλη η Ελλάδα αρχίζει να μένει πίσω, αν δεν διοικηθεί από ανθρώπους άλλης πάστας άλλης κουλτούρας και άλλης λογικής. Με τοπικούς άρχοντες γαλουχημένους κατ' εικόνα και ομοίωση με τους μεγάλους άρχοντες της χώρας μην περιμένετε τίποτα. Θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένας τέτοιος συνδυασμός στις επόμενες εκλογές; Διότι έχουμε μερικούς τέτοιους ανθρώπους που μπορούν να συντονίσουν κι άλλους ώστε να "κοπεί" από τον πάτο η Καστελιανή λογική και από το πολιτικό επίπεδο να φτάσει μέχρι και το κοινωνικό.