Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ


Όμορφη η Κίσσαμος απλώνεται νωχελικά μπροστά στον κόλπο της Πλούσια, φαίνεται να μη την αγγίζει πολύ η κρίση.
Αξιοζήλευτες οι παραλίες και οι αμμουδιές της. Όμορφες, νοικοκυρεμένες και οι παραλίες, στα Νωπήγεια, στο Δραπανιά και στον Κορφαλώνα, μα και στο Σκουνάκειο γήπεδο από κάτω.
Αξιόλογη και η πρωτοβουλία της Μητρόπολης μας που υποστηρίχθηκε και απο άλλους φορείς για τα ναυαγοσωστικά. Ο κόλπος ανάμεσα Σπάθα και Γραμπούσα τη νύχτα θυμίζει λίμνη ντι Κόμο.
Αλήθεια μια γαλάζια σημαία και μεις ή ένα γαλάζιο αστερία δε μπορούσαμε να έχομε; Πώς καταφέρνουν άλλοι κάτι τέτοιο; Διαδικασιών πιστεύω είναι θέμα, παρά ουσίας.

Έχει και πολιτιστικές εκδηλώσεις η Κίσσαμος, μόνο που είναι επιθετικός ο πολιτισμός. Όλα μαζεμένα,  και συγκρουόμενα, και στριμωγμένα μέχρι 20 Αυγούστου θυμίζουν αρπαχτή. 
Ως τόσο ο φασισμός που μας επιβάλλεται ορισμένες βραδιές, από φίρμες μουσικούς, που φέρνουν οι σύλλογοι είναι αφόρητος. Ξάγρυπνοι μέχρι το πρωί να ακούμε στη διαπασών τα όργανα, δε θα μπορούσε να χαμηλώνουν στις τρεις;
Υπάρχουν και άρρωστοι και μωρά, και λυπημένοι και εργαζόμενοι που το πρωί πρέπει να δουλέψουν, Έλεος, ποιος είπε ότι η καλή μουσική είναι η δυνατή. Το δυνατό όμως καλύπτει το φάλτσο.
Και από πότε την κοινή ησυχία τη διασφαλίζει ο Δήμαρχος, γιατί εκεί παραπέμπουν τα όργανα της τάξεως!!!! Αλήθεια και τα σχολεία πρέπει να γίνονται σουβλατζίδικα; Θα μπορούσε το γήπεδο να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις είναι και λίγο απομακρυσμένο από γειτονιές. Παλιότερα έχουν δοθεί και συναυλίες εκεί..... Γιατί όχι και τώρα;

Τι χρειάζεται ο Μπάλος;  Σωστή διαχείριση οικονομική και μελετημένη και νοικοκύρεμα όπως το σπίτι μας. Και όχι τσάμπα πια, αλλά με ανταπόδοση υπηρεσιών στον επισκέπτη! 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη 2 ξενοδοχεία είναι δίπλα στο γήπεδο άρα ξέχασε το για συναυλίες εκεί ...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ο Γιάννης δεν είναι "Οι πολίτες που ονειρεύονται"....

Ανώνυμος είπε...

Ιδια η περιοχη μεταξυ Σπαθας και Γραμπουσας με τη λιμνη ντι Κομο; Μηπως τα παραλετε;Μηπως, λεω;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

λάθος...οι πολίτες ονειρεύονται ότι θέλουν

Χρυσή Αυγή είπε...

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:

(Μάλλον τον δρόμο στους άλλους δήμους ώστε να πληρώνεις για να πας σε παραλία τον έδειξε ο Δήμος Κισσάμου στον Μπάλο)

Δήμος Χανίων: Πετάει στο δρόμο οικογένειες

Στο δρόμο πετάει ο Δήμος Χανίων τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Σταυρού και του Καλαθά (σύντομα και αλλού). Με διάφορες προφάσεις ξήλωσε κυριολεκτικά τα νόμιμα μαγαζιά τους μέσα στον Αύγουστο, στην κορύφωση δηλαδή της φετινής τουριστικής περιόδου. Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι από του χρόνου οι παραλίες αυτές θα είναι κλειστές και για να μπει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει... εισιτήριο στον Δήμο! Ίσως γι'αυτό έγιναν και τα έργα στον Καλαθά όπου έκλεισαν όλη την παραλία με τοιχίο... "Μπράβο" δήμαρχε, άξια η πρωτοβουλία σου ειδικά τέτοιες άσχημες εποχές που ζούμε. Το ξέρεις φυσικά ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι.