Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

Τα καλαθάκια από τα σκουπίδια είναι παραγεμισμένα.... και δεν περιέχουν τίποτα άλλο εκτός από φτηνές μπύρες ......μήπως είναι ώρα να καθαρίσουμε τον χώρο του Μουσείου από τους βραδινούς "βρωμιάρηδες"; 
Φτάνει πια η λεηλασία του τόπου μας..δεν μας σέβονται..... ας καταλάβει η δημοτική αρχή μας, ότι μόνο το Μουσείο μας έμεινε να δείχνουμε και κάτι στους λιγοστούς επισκέπτες μας....αν θέλετε να μην μας σχολιάζουν ας ενδιαφερθείτε... και μια "σύσταση" είναι νομίζω αρκετή....

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι αλήθεια οι βρωμιάρηδες, αυτοί που μολύνουν μια πλατεία ή αυτοί που μολύνουν τη σκέψη και το λόγο?? Ποιος σας καλλιέργησε αυτά τα αισθήματα ανωτερότητας του είδους σας που σας δίνουν την εξουσία να χαρακτηρίζεται ανθρώπινα όντα ως βρωμιάρηδες?
Ευελπιστώ ότι η έλλειψη παιδείας σου δεν θα έχει θύματα προπαγάνδας και ετεροκαθορισμού.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιάννη, το blog σας όταν το πρωτοεπισκέφτηκα δεν παρουσιαζε αυτές τις θεσεις αλλά καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα της Κίσσαμου. Διαπιστώνουμε όλοι δυστυχώς ότι μέρα με την μέρα εκφράζετε θέσεις άμεσα συνδεμένες με την νέα πολίτικη μόδα(που μας έφερε το σάπιο πολιτικό σύστημα) της Χρυσής Αυγής. Κάθε πολίτης που εκφράζεται δημόσια έχει εύθηνη, και η εύθηνη η δική σας είναι ότι εξοικειώνετε με αυτή την ρητορική μίσους και ρατσισμού την ήδη συντηρητική κοινωνία της Κισσάμου. Φοβάμαι ότι αυτή σας η πρακτική δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που δημιουργεί η λαθρομετανάστευση. Ο χαρακτηρισμός «βρομιάρηδες» που κάνατε, αποτελεί απόδειξη του παραπάνω, αφού με την έξαρση του εθνικισμού και του λαϊκισμού(κινούνται παράλληλα) αισθάνεστε, υποσυνείδητα ελπίζω, ότι υπάρχει το ακροατήριο ομοϊδεατών σας που θα σας επιδοκιμάσει για να διατυπώσετε έναν τέτοιων απαράδεκτο για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο χαρακτηρισμό. Τέλος επιτρέψτε μου να σας παροτρύνω να μελετήσετε την ιστορία του ευρωπαϊκού μεσοπόλεμου, εκεί έχει αποτυπωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο το που οδηγεί η μισαλλοδοξία και η έλλειψη παιδείας, ελπίζω ότι θα σας κάνει να αναθεωρήσετε. Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Εύχομαι οι χιλιάδες των μεταναστών ελλήνων που δυστυχώς θα πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς θα μην πέσουν πάνω σε λογικές σαν και την δική σας.
Υ.Γ.2 Ελπίζω να ανεχτείτε την κριτική μου έστω και ανώνυμη και να μην την διαγράψετε.
Π.

Ανώνυμος είπε...

«Και μια "σύσταση" είναι νομίζω αρκετή....» Τι θέλεις να πεις; τα εισαγωγικά και τα ανοσοποιητικά τι εννοούν;;

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε πέσαμε πάλι σε βολεμένους Λαθρό-πακιστανό-φίλους (με δεξιές τσέπες, βεβαίως - βεβαίως)
και φιλεύσπλαχνους "Αντιρατσιστές" !!

Καλά εσείς δεν τα βλέπετε αυτα ?

Τι θέλετε να κάνουμε, μήπως φασίνα στους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ;

Τι έγινε σας πείραξε η αλήθεια ;
ή σας πείραξαν τα λόγια, ψευτοανθρωπιστές του κώλου.

Όποιος "Ανθρωπιστής" τους γουστάρει να τους πάρει σπίτι του και να τους "φροντίζει" .-

και ΝΑΙ, [b] ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ [/b] αφού δεν σέβονται την χώρά που τους φιλοξενεί.

Ανώνυμος είπε...

Οχι μόνο στην πλατεία Τζανακάκη .Περάστε κι από την οικεία αγιογράφου Αννουσάκη να καμαρώσετε ομορφιά!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Η λέξη βρωμιάρηδες πάει σε όλους και σ΄αυτούς που δεν λογαριάζουν τους ντόπιους αλλά και στους ντόπιους που δεν λογαριάζουν τους γειτόνους τους. Το ότι έχω "ξεφύγει" είναι καλό γιατί βλέπω και λίγο παραπέρα...δεν ζω με αυτά που θέλουν να μου επιβάλλουν αγαπητέ άγνωστε τα οποία εσύ τα δέχεσαι....άραγε γιατί δεν γράφεις το ονοματάκι σου; Αν είμαι λάθος εγώ τότε εσύ είσαι σωστός(η) οπότε τι φοβάσαι;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σύσταση μπορεί να γίνει από τον δήμο (η δημοτική αστυνομία δεν είναι μόνο για να γράφει τους ντόπιους και να διευκολύνει τα λεωφορεία να περνούν από την μοναδική λεωφόρο μας..είναι και για αυτούς τους λόγους να μας κρατούν καθαρούς!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Και τέλος επαναλαμβάνω αλλά και προκαλώ - προσκαλώ όλους εσάς τους φιλεύσπλαχνους, τους πονετές της αδικίας, τους τιμητές των "μισανθρώπων" να με ακολουθήσουν μια μέρα να επισκευτούμε τα σπίτια που έχουν καταλάβει τα αγοράκια μας..... όσο για την κυρία ή τον κύριο Π. που μου διαβάσω ιστορία γιατί μπορεί να αναθεωρήσω θέλω να του πω ότι το μπλοκ μου γράφει για όλους... άσπρους, μαύρους, κίτρινους, φαταούλες, χλιμίτζουρες και δεν ντρέπεται για τίποτα γιατί απλά λέει την αλήθεια...τα αυτιά σας και τα μάτια σας χρειάζονται καθάρισμα..δυστυχώς.....

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

και η κυρία που δεν ξέρει τι είναι μετανάστης και τι λαθρομετανάστης να περάσει από το σχολείο..της ζωής!!

Ανώνυμος είπε...

των μισανθρώπων????τι ακριβώς εννοείται?

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει να μισήσει ένας άνθρωπος έναν άλλο άνθρωπο, για να απλωθεί, σιγά σιγά το μίσος σ’ ολάκερη την ανθρωπότητα. Ζα-Πωλ Σάρτρ.
πόσο μάλλον στο μικρό καστέλι..μην σκορπίζεις βρωμιά γύρω σου..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τι σε πείραξε περισσότερο ο μισάνθρωπος ή ο τιμητής;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

βρωμιά με υπογραφή κυρία μου όχι ανώνυμη...http://www.madata.gr/epikairotita/social/214966.html

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μιας και διαβάζεις Ζα-Πωλ Σάρτρ και παινείς τους ενάρετους μάθε ότι είναι πολύ αντικοινωνικό (καταντάει γελοίο) να εκφράζεις άποψη όταν κρύβεσαι......γράψε λοιπόν το ονοματάκι σου να δούμε με τι έχουμε να κάνουμε .. Πως αλλιώς θα παραδεχθείς ότι κάνεις λάθος!!!
Φυσικά είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς να μας κάνεις το χατηράκι!!

Ανώνυμος είπε...

Οι έλληνες κακοποιοί παίρνουν τα «πρωτεία» στο έγκλημα
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=448460
ή μήπως των Ελλήνων το έγκλημα είναι λιγότερο βρώμικο?
Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου ανήκει στην ανώτερη φυλή των Ελλήνων ή τον διαγράψατε? όλοι οι αλλοδαποί είναι φερόμενοι εγκληματίες ή θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμούς και σε αυτούς?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μα τι λες; Μήπως αυτό το ζώο το προστατεύσαμε, το δικαιολογήσαμε; ..σιγά -σιγά μπαίνουμε στο νόημα.... ότι λες βλακείες....Εδώ μέσα θα βρεις το κάθε στραβό να κριτικάρετε, τι νομίζεις ότι είμαι ρατσιστής; Μάλλον δεν με ξέρεις καλά αλλιώς δεν θα τα έγραφες όλα αυτά.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

και τέλος η ανωνυμία.... απ΄εδώ και πέρα αν θες να πεις κάτι γράφε όνομα..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

http://sadentrepese.blogspot.gr/2011/12/blog-post_05.html

Ανώνυμος είπε...

Είναι ξεκάθαρο πλέον το μέγεθος του προβλήματος της μαζικής εισροής λαθρομεταναστών στη χώρα μας κι όποιος δεν το βλέπει ή ζει σε άλλη χώρα ή έχει κομματική -και με μπόλικη δόση συνιστωσών- τσίμπλα στα μάτια. Μπορεί να μην συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς "βρώμικοι", "μισάνθρωποι" κ.α., όμως το πρόβλημα εξελίσσεται πλέον με μορφή λερναίας ύδρας. Δεν κατάλαβα, δηλαδή, όποιος θέλει να είναι ασφαλής στη χώρα του και να γνωρίζει ποιος είναι ο αλλοδαπός που ζει γύρω του, είναι φασίστας; Έχετε χάσει την μπάλα μερικοί... Και κάτι άλλο: αποτελεί ντροπή για τους Έλληνες μετανάστες, η σύγκριση με τους λαθρομετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο γιατί δεν αξίζει καν τον κόπο. Όσοι κάνουν τέτοιες συγκρίσεις είναι ανιστόρητοι, ανθέλληνες και επικίνδυνοι...

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17439

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ενδιαφέρον αν και κινείται στα όρια του ....Συριζα ... αλλά το ερώτημα είναι τι κάνει η πολιτεία και όχι τι κάνει η Χρυσή Αυγή. Αν η πολιτεία και οι πολιτικές μερικών κομμάτων αλλάξουν θα μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι σαν κύριοι. Δυστυχώς είμαστε μπάτε σκύλοι και αλέστε ... με αποτέλεσμα οι μεν να έχουν τελείως αποθρασινθεί και οι άλλοι να το παίζουν νταβατζήδες των ανίσχυρων.
Πάντως είναι κρίμα όλοι σας να κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία εκτοξεύοντας βελάκια χρωματιστά... τι σας φοβίζει η κάθε άποψη είναι σεβαστή και για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα σχόλια.