Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΚΙΣΑΜΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ


Για όσους δεν θυμούνται ή δεν θέλουν να θυμούνται, αυτός ήταν ο τίτλος του συνδυασμού του κ.Δημάρχου!!
  Ξεφυλλίζοντας το προεκλογικό του φυλλάδιο διαβάζουμε εκφράσεις και υποσχέσεις όπως.
 ‘’ ....δεν θα χρησιμοποιήσει συνθήματα,...μιλάει για το απαράδεκτο μεταπολεμικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που πρέπει να αλλάξει.
 Υπόσχετε:
Πολυκεντρικό δημοκρατικό δήμο.
Αποκεντρωμένο δήμο.
Υπόσχετε ένα δήμο με πολιτισμό, παιδεία, νεολαία και εθελοντισμό.
  Αυτά και άλλα πολλά μας έλεγαν και μας υπόσχονταν στο προεκλογικό φυλλάδιο..
  19 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην δημαρχία του νέου δήμου διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα από τα ωραία λόγια τα μεγάλα…
  Βέβαια ο μανδύας με τον οποίο προσπαθούν να κρυφτούν "δεν έχουμε λεφτά" είναι ψέματα, βέβαια, περικοπές μπορεί να έχουν γίνει αλλά, χρήματα υπάρχουν πάντα αρκετά, αρκεί η ιεράρχηση για την λύση του κάθε προβλήματος για την χρηματοδότηση του να βρίσκετε ψηλά στη λίστα των επιλογών της δημοτικής αρχής.
  Όταν όμως η πρώτη μας επιλογή είναι να δημιουργήσουμε στρατιές παχυλά αμειβόμενων συμβούλων και παρασυμβούλων, κολλητών και συγγενών οπού εκεί το ‘’λεφτά δεν υπάρχουν’’, το μνημόνιο, η λιτότητα και η φτώχεια δεν ισχύουν, τότε φυσικό είναι τα λεφτά πραγματικά να μην φτάνουν.
  Εάν ο κ. Δήμαρχος για αυτό που γράφω θέλει να με διαψεύσει δεν έχει παρά να δημοσιεύσει την λίστα των αμειβόμενων από το δήμο προσώπων που δεν είναι υπάλληλοι του δήμου.
Και μη μας πει βέβαια ότι οι θέσεις αυτές προβλέπονται από το νόμο γιατί ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό-δεοντολογικό και ιδιαίτερα όταν ο κ.Δήμαρχος κάθε μέρα δεν χάνει ευκαιρία να επικαλείται σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ‘’λεφτά δεν υπάρχουν’’.
  Λιτότητα και μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρχει μόνο στα έργα βελτίωσης στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
  Λέγατε..καθιερώνουμε εθελοντικές περιπολίες και δράσεις επιτήρησης δασών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στην ενδοχώρα του δήμου μας...να παραδειγματιστώ από την πρόσφατη τεράστια καταστροφή στον πρώην δήμο Ινναχωριου, όπου δεν υπήρξε ένας άνθρωπος ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο η οποία και συνεχίζεται να κάνει περιπολία με το μεγάλο ή το μικρό πυροσβεστικό;
  Eπιπλέον να έχετε εγκαταλείψει το μεγάλο 13τονο πυροσβεστικό όχημα το οποίο δεν μπόρεσε να πάει στην πυρκαγιά άμεσα επειδή από τη εγκατάλειψη δεν είχε μπαταριά..!!!
  Τι γίνεται με την οργανωμένη διεκδίκηση του ενιαίου δρόμου διπλής λουρίδας ανά κατεύθυνση ανάμεσα σε Σητεία και Κίσσαμο και ιδιαίτερα Κολυμβάρι- Κίσσαμος;
  Πείτε μας κ.δήμαρχε τι κάνατε για υλοποιήσετε αυτό που γράφετε στο προεκλογικό σας φυλλάδιο  σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους ειδικότερα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και μητέρες με καρότσια.
  Ακόμα περιμένουμε τους γεωπόνους  να επανδρώσουν το γραφείο γεωργικής ανάπτυξης που υποσχόσασταν προεκλογικά.
  Αλήθεια, έχετε κάνει βόλτα με τα πόδια αργά το βράδυ στο κέντρο του Καστελίου και στην τριγύρω περιοχή ; Τα αρώματα που βγαίνουν από τους υπονόμους τα αντέχεται;
  Τι έχετε κάνει που αποψιλώνεται από υπηρεσίες η Κίσσαμος;(ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΟΥ τον Οκτώβριο, Τελωνείου Κισσάμου, Σχολεία, Ταχυδρομικό γραφείο Βλάτους) εκτός από μια τυπική ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
  Μια μικρή μόνο αναφορά έκανα κ.Δήμαρχε για να υπενθυμίσω ότι τα λόγια τα μεγάλα και τις άφθονες υποσχέσεις όταν τις δίνουμε και μάλιστα γραπτώς, έχουμε και μια υποχρέωση τηρησεώς τους..   

Εις το επανιδείν

Μιχάλης Χαιρετάκης 
Δημοτικός Σύμβουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα και σωστά , ίσως και λίγα αλλά εγώ απλά θέλω να δω τι θα απαντήσουν στο ερώτημα του Χαιρετάκη για το πιοί δουλεύουν στις επιχηρήσεις του Δήμου μας και ειδικά στο Λαφονήσι.Προσέξτε είναι ΟΛΟΙ καταγραμένοι ένας προς ένας έστω και μία μέρα να δούλεψαν , μην τολμήσετε να κρύψεται ΚΑΝΕΝΑ , ούτε συνταξιούχους όυτε μικρούς , γιατί η αλήθεια θέλει και ΘΑΡΡΟΣ.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το κατακαμένο Κούνενι και σε λίγο πλημυρισμένο.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Επειδή το άρθρο είναι ενυπόγραφο όποιος γράφει στα σχόλια θα γράφει και τ΄όνομα του!!! Όλα τα σχόλια που δεν έχουν όνομα θα διαγράφονται!!!