Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ



Στην Κρήτη συστάθηκε πρόσφατα το γραφείο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και έχει ήδη να επιδείξει σημαντικό έργο, σε πείσμα της πρωτοφανούς γενικότερης απαξίωσης στον τομέα του Πολιτισμού.
Σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, αλλά και το Αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Ηole της Μασαχουσέτης, πραγματοποιήθηκαν ήδη σημαντικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ του Ηρακλείου και της Ντίας, οι οποίες έφεραν στο φως σημαντικά ναυάγια των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων. Οι έρευνες στον κρητικό βυθό θα συνεχιστούν με τη χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας, για την ακριβέστερη καταγραφή των στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη κάθε χρήσιμης αρχαιολογικής πληροφορίας.
Ο καταδυόμενος αρχαιολόγος του γραφείου στο Ηράκλειο μιλά για το τεράστιο έργο που έχει να καλύψει η υπηρεσία με μόνο αντίδοτο τη μεθοδική και σκληρή δουλειά, αλλά και τη συμπαράσταση των τοπικών επιστημονικών και άλλων φορέων. Μιλά επίσης για την αναγκαιότητα μετάδοσης της αρχαιολογικής πληροφορίας και τη βιωματική σχέση που μπορούμε να αποκτήσουμε με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: