Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟ.Τ.Α


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σήμερα την εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α σε συνεργασία με την 115 ΠΜ για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι ομιλητές του ΠΡΟ.Τ.Α. ανέλυσαν τα αίτια και τις συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες της χρήσης αλκοόλης κατά την οδήγηση.
Ο εκ των ομιλητών του ΠΡΟ.Τ.Α. δικηγόρος Ευτύχης Μαυρογένης, ανέφερε ότι κάθε μέρα χάνονται 5 περίπου άτομα στην Ελλάδα και ότι η χρήση αλκοόλης συμβάλλει κατά το 1 στα 5 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Ανέφερε επίσης ότι στις ηλικίες 15 με 29 ως πρώτη αιτία θανάτου είναι τα τροχαία δυστυχήματα.
Ο ιατροδικαστής Μπελιβάνης Σταμάτης ανέλυσε τις συνέπειες της αλκοόλης στον οργανισμό από την στιγμή της λήψης μέχρι την ολοκλήρωση της αποβολής. Επεσήμανε με έμφαση ότι....
...... εμείς πρέπει να αλλάξουμε χωρίς να περιμένουμε το ανύπαρκτο κράτος να αλλάξει. Εμείς έχουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Τη ζωή των αγαπημένων προσώπων μας. Ας μην οδηγήσουμε ξανά μετά τη χρήση οινοπνεύματος.
Τέλος ο διευθυντής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Χουρδάκης Μανόλης κατέθεσε την βιωματική του κατάσταση από την στιγμή που τον ειδοποίησαν στο νεκροτομείο να δει το νεκρό παιδί του μέχρι τη στιγμή που χάθηκαν άλλοι δύο συμμαθητές της κόρης του από την ίδια τάξη. Από τότε αποφάσισε ότι έχει χρέος να συμβάλλει με όποιες δυνάμεις έχει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην επικίνδυνη χρήση αλκοόλ από τους οδηγούς.
Ανέφερε ότι πολλοί από εμάς ζούμε με πλάνες που αφορούν ότι αυτό που συμβαίνει στους άλλους δεν θα συμβεί σε εμάς και ότι στην πόλη μέσα δήθεν δεν γίνονται θανατηφόρα δυστυχήματα. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΠΡΟ.Τ.Α. για την καθιέρωση του οδηγού της παρέας και την συμμετοχή σ’ αυτή την πρωτοβουλία του Κρητικού καλλιτέχνη Κονταρού Μανώλη.
Ο ΠΡΟ.Τ.Α. ευχαριστεί τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της 115 ΠΜ για  τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε και ζήτησε την συμβολή τους για να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα στην πόλη μας.
Στο τέλος έγινε διανομή σε όλους τους συμμετέχοντες του περιοδικού του ΠΡΟ.Τ.Α. που είναι αφιερωμένο στις συνέπειες της χρήσης του αλκοόλ κατά την οδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: