Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
 Ο κ. Βενιζέλος έχει την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός πάσχει από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» ή από τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Όχι κ. Βενιζέλε, δεν πάσχουμε από τίποτα απ αυτά και καλό είναι να υπενθυμίσουμε τα κατορθώματά σας και τα έργα σας προκειμένου να εξαχθούν τα κατάλληλα για την περίσταση συμπεράσματα διότι εντός ολίγων ημερών καλούμεθα να ασκήσουμε το μοναδικό δημοκρατικό μας δικαίωμα που μας επιτρέπετε να το ασκούμε εσείς οι πολιτικοί όποτε εσείς αποφασίζετε για αυτό και όχι όπως επιτάσσει ο συνταγματικός χάρτης της χώρας:
1ον. Σεις ο ίδιος ως μέλος του κόμματος του ΠΑΣΟΚ που καταφέρατε τώρα να ηγείσθε, κατείχατε σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σημαντικές υπουργικές θέσεις και είσθε εξίσου υπεύθυνος για την ασκηθείσα πολιτική σε όλα τα επίπεδα που οδήγησε τη χώρα στη κατάσταση που είναι σήμερα. Ουδέποτε σας ακούσαμε μέχρι τώρα να προσπαθήσατε να βάλλετε «φρένο» στη σπατάλη, στην πολιτική κομματοκρατία και γενικά στην ασυδοσία που επικρατούσε από τους συντρόφους σας, που είχαν μετατρέψει το κράτος σε κομματικό φέουδο και το οδηγούσαν κατευθείαν στα βράχια, όπερ και εγένετο.
2ον. Σεις ο ίδιος φροντίζατε να πολιτεύεστε με βάση το πολιτικό σας όφελος και το ρουσφέτι όπως για παράδειγμα όταν ως ΥΕΘΑ διορίζατε δια της υπογραφής σας μια απόφοιτη λυκείου στο γραφείο σας και με μισθό 2.600 ευρώ μηνιαίως και προάγοντάς την εντός τριμήνου κατά τέσσερα κλιμάκια, όταν για όλους τους άλλους δημόσιους υπάλληλους χρειάζονται οκτώ χρόνια για να αλλάξουν τέσσερα κλιμάκια !
3ον. Σεις ο ίδιος δηλώνατε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων ως υπουργού Οικονομικών στις 23 Ιουν 2011, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είναι μοχλός πίεσης και που μετά από τρεις ημέρες αλλάξατε γνώμη και επιβάλλατε το χαράτσι επί των δομημένων επιφανειών και μάλιστα με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης επί εχόντων και μη.
4ον.  Σεις ο ίδιος δηλώνατε με το στομφώδες ύφος σας ότι το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012 αλλά τελικά ανακοινώσατε ότι θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 !
5ον. Σεις κύριε Βενιζέλο σύμφωνα με δήλωσή σας στη Βουλή στις 14 Οκτωβρίου, είπατε ότι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες είναι η ανομία! Κυβέρνηση όμως ήσασταν εσείς και οι σύντροφοί σας
6ον. Σεις ο ίδιος δεν μας είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειασθεί να πάρετε άλλα μέτρα διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα εθεωρείτο ότι αποτύχατε. Ε ναι, αποτύχατε παταγωδώς, και αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι, διότι με κάθε αναθεματισμένη δόση δανείου, επιβάλατε όλο και πιο σκληρά μέτρα που δεν είχαν τελειωμό, καμιά λογική και αποδείχθηκαν όχι μόνο εξαιρετικά επιζήμια αλλά και επικίνδυνα για το σύνολο του πληθυσμού αυτής της χώρας πλην της νομενκλατούρας και των παρατρεχάμενων της εξουσίας. Κι αυτό γιατί δεν είχατε καμιά συνέπεια, καμιά πολιτική, κανένα σχέδιο και οδηγήσατε τη χώρα σε αδιέξοδο και στα σαγόνια των αρπακτικών της Ευρώπης και του ΔΝΤ και
7ον. Σεις κύριε Βενιζέλε δεν διαπραγματευθήκατε τη νέα δανειακή σύμβαση και όλα τα επακόλουθα και μας το λέτε και με έπαρση διότι πετύχατε να μειώσετε αφενός τα εισοδήματα των ελλήνων και από την άλλη να αυξάνετε τις τιμές των ΔΕΚΟ κατά 25% περίπου;
Τώρα που γίνατε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και βγαίνετε και μας υπόσχεσθε για μια ακόμη φορά πράγματα που δεν μπορείτε να τα κάνετε, διότι αν μπορούσατε θα τα είχατε κάνει μέχρι τώρα με την ισχυρή πλειονοψηφία που είχατε. Τι άλλαξε για να σας πιστέψει ο ελληνικός λαός; Γιατί δεν κάνατε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια τουλάχιστον αυτά που το ΔΝΤ πρόσφατα σε έκθεσή του καταγράφει και για τα οποία είστε αποκλειστικά υπεύθυνος τόσο εσείς όσο και οι σύντροφοί σας στη κυβέρνηση:
1. Απελευθέρωση επαγγελμάτων. Ο χρόνος τελείωνε τον Φεβρουάριο του 2011 αλλά ακόμη προωθούνται παρεμβάσεις σε πολλούς κλάδους.
2. One-stop-shops για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις έως τον Ιούνιο του 2010 που ακόμη ολοκληρώνεται, όπως και το ΓΕΜΗ, το οποίο μεν ιδρύθηκε αλλά ακόμη δεν λειτουργεί πλήρως.
3. Fast-track διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις έως τον Νοέμβριο του 2010. Ο νόμος ψηφίστηκε αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ μέχρι στιγμής μόνο 9 σχέδια έχουν εγκριθεί χωρίς όμως σε κανένα από αυτά να έχουν ολοκληρωθεί οι «γρήγορες» διαδικασίες αδειοδότησης.
4. Ενίσχυση Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο του 2011 αλλά ακόμη … προωθείται.
5. Απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης έως τον Ιούλιο του 2011. Ο νόμος τώρα… προωθείται.
6. Απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειών έως τον Σεπτέμβριο του 2011 που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
7. Νέος Νόμος διαφάνειας της ΕΛΣΤΑΤ έως τον Δεκέμβριο του 2010. Μερική υλοποίηση με καθυστέρηση αναφέρει το ΔΝΤ.
8. Λουκέτο 40 μικρών φορέων του δημοσίου και 10 μεγαλύτερων έως τις 15 Αυγούστου του 2011. Καθυστέρηση έξι μηνών…
9. Απελευθέρωση κρουαζιέρας (cabotage). Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2010, αλλά μόνο τρεις συμβάσεις υπογράφηκαν το 2011.
10. Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έως τον Ιούλιο του 2011. Προωθείται
11. Δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών σε τακτά διαστήματα από τον Σεπτέμβριο του 2010 των οικονομικών των μεγάλων ελλειμματικών ΔΕΚΟ.
12. Δημοσίευση αναλυτικών στοιχείων από την αρχή Πληρωμών έως τον Δεκέμβριο του 2010 όλων των μισθών του δημοσίου, της δομής τους κλπ. Δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή.
13. Παρεμβάσεις στο δικαστικό σύστημα για την καλύτερη είσπραξη οφειλών από φόρους.
14. Στρατηγικό σχέδιο αναδόμησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού έως το τέλος Ιουλίου. Αναβολή.
15. Τριμηνιαίοι στόχοι για την είσπραξη οφειλών και τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Ο στόχος του Δεκεμβρίου του 2011 χάθηκε και νέοι στόχοι πλέον τέθηκαν στο νέο Μνημόνιο.
Ε μπορεί να σας παίρνει πλέον κανείς στα σοβαρά για να σας εμπιστευτεί, μέρες που είναι; Μάλλον όχι. Ή νομίζατε πως με μια συγγνώμη ξοφλήσατε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ, ΑΥΡΙΑΝΟΙ ...ΣΩΤΗΡΕΣ?

ΠΟΤΕ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ανώνυμος είπε...

δεν πάτε στο διάολο σκατομαλάκες!!! βρήκατε χωράφι να αλωνίζετε αλλά όχι για πολύ ακόμα.. αει στο διάολο ανισόρροποι.. νοσταλγοί του χίτλερ