Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ


Το δασαρχείο Χανίων βάζει τέλος στο κυνήγι θηραμάτων για τρία χρόνια στην ακριτική Γαύδο, ικανοποιώντας και σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του νησιού. 
H απόφαση ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του πληθυσμού βασικών θηραμάτων, όπως των λαγών και της πέρδικας, εξαιτίας της λαθροθηρίας.
«Απαγορεύουμε σε όλη τη νήσο Γαύδο από την έναρξη της ισχύος της παρούσης και για τρία χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων πτερωτών και τριχωτών σε όλη την έκτασή της, εμβαδού 29 τετραγωνικών χιλιομέτρων για την προστασία του θηραματικού κεφαλαίου και τον φυσικό πολλαπλασιασμό τους στην περιοχή της νήσου Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του δασαρχείου και τονίζεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.
Άντε και βορειότερα το μέτρο.....ιδιαίτερα στην περιοχή μας που για να δεις πετούμενο πρέπει να κάνεις αίτηση....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά κάντε κάτι για τη Λαθροθηρία. Σταματήστε την με οποιονδήποτε τρόπο. Γιατί να στερηθούν οι κυνηγοί της νήσου για 18 ολόκληρους μήνες κάτι που αγαπάνε τόσο πολύ;

Ανώνυμος είπε...

Ή έστω μειώστε τις μέρες που επιτρέπεται το κυνήγι στην συγκεκριμένη νήσο! Δηλαδή μετά από 3 χρόνια (18 χειμερινοί μήνες), η λαθροθηρία θα σταματήσει; Θα συμβεί το ίδιο και ύστερα από 2 χρόνια θα ξαναπαρθούν τα ίδια μέτρα για άλλα τόσα χρόνια...