Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ


Στην αγορά του μικρού ακατοίκητου νησιού Οξιά, στο Ιόνιο πέλαγος, προέβη η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, όπως αναφέρει η Ντέιλι Τέλεγκραφ.
Το περίπου 5000 στρεμμάτων νησί πωλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ στη βασιλική οικογένεια από την οικογένεια των Ελληνοαυστραλών ιδιοκτητών, παρά το γεγονός ότι η τιμή που ζητούσαν αρχικά ήταν 7 εκατομμύρια.
Η μείωση στην τελική τιμή αγοράς αποδίδεται στους αυξημένους φόρους ακινήτων που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Οι φόροι αυτοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά μικρών ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: