Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΜΕ ΤΟ "ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ"


Οι εκλογές έρχονται, η προπαγάνδα κορυφώνεται


Καθώς οι κρίσιμες για το μέλλον μας εκλογές στις 6 Μαΐου πλησιάζουν, η προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και Ελέγχου εντείνεται.
Σε αγαστή συνεργασία με τα κέντρα εξουσίας -ντόπια και ξένα- που στηρίζουν και στηρίζονται από τις πολιτικές των Μνημονίων και της νέας κατοχής, με χρηματοδότηση και από τα κόμματα, (που δεν παρέλειψαν να εισπράξουν τις προεκλογικές οικονομικές ενισχύσεις, αφαιμάζοντας για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους), επιχειρούν με τεχνικές μαζικού ελέγχου, την υφαρπαγή της ψήφου και στην ουσία τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος.
Από τη μια τα εκβιαστικά διλήμματα τύπου “Εμείς ή το Χάος”, “Ευρώ ή Σπηλιές”  και από την άλλη οι στημένες “θεατρικές” παραστάσεις δήθεν ικανοποίησης του κοινού αισθήματος ασφάλειας και δικαίου, με ίδρυση στρατοπέδων μεταναστών και επιχειρήσεις “σκούπας” για την απομάκρυνση τους, αλλά και με το γελοίο από κάθε πλευρά σήριαλ τιμωρίας του Τσοχατζόπουλου (και μερικών συνεργατών του), για τα εκατομμύρια ευρώ που έχει καταχραστεί. Πολλά ακόμη θα σκαρφιστούν (ακολουθώντας επιστημονικές “συνταγές” κοινωνικής χειραγώγησης) μέχρι τις εκλογές, ώστε να μας πείσουν ότι η απόλυτη καταστροφή στην οποία μας οδηγούν, είναι η μόνη διέξοδος και η μοναδική ελπίδα.
Το μόνο «περίεργο» εκ πρώτης ανάγνωσης, είναι ότι .......
.... παρόλο την ανάγκη υφαρπαγής της ψήφου μας, δεν σταματούν λεπτό (όπως θα περιμέναμε να κάνουν τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο) να μας ενημερώνουν - εκβιάζουν για τα νέα επαίσχυντα και δυσβάσταχτα μέτρα που θα πάρουν ευθύς μετά τις εκλογές, ακόμη και για τη δήμευση των σπιτιών μας.
Θεωρώντας δεδομένο ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ των δυνάμεων και συμφερόντων που εκπροσωπούν, η Τρόικα, το ΔΝΤ και οι ντόπιοι δωσίλογοι, μας οδηγούν με το “καρότο και το μαστίγιο” πάλι πίσω στο μαντρί. Με τη βοήθεια βεβαίως και των λεγόμενων “αντιμνημονιακών” κομμάτων που για μια ακόμη φορά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα ελάχιστα και αυτονόητα. Για αυτό και κάνουν εκλογές, αλλιώς δεν θα τις έκαναν. Άλλωστε είναι η τελευταία τους ευκαιρία (όσο περνά ο χρόνος θα αυξάνεται η λαϊκή οργή από την εφαρμογή των μέτρων που ήδη έχουν ψηφίσει) ώστε να “νομιμοποιήσουν” και να συνεχίσουν τη γενοκτονία που μας οδηγούν.
Στο χέρι μας όμως είναι αυτή τη φορά -και είναι μοναδική ευκαιρία- να διαψεύσουμε τα σχέδια τους και να στείλουμε, με τις εκλογές, ένα βροντερό «ΟΧΙ» στην νέα κατοχή, όπως και το 1940 σύσσωμος ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στη ναζιστική κατοχή.
Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε, βλέπουμε, βιώνουμε που το πάνε. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.
•Δεν μασάμε στις στημένες παραστάσεις για δήθεν τιμωρία των ενόχων, γιατί όλοι τους, λίγο-πολύ, είναι οι ένοχοι που μας οδηγούν στην καταστροφή, και δεν θέλουμε να γίνουμε συν ένοχοι ψηφίζοντας τους. 
•Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς τους και στα ψευτοδιλήμματα τους και τους κλείνουμε τα τηλέφωνα όταν θα μας θυμηθούν για την ψήφο μας, τάζοντας μας “λαγούς με πετραχήλια”.
•Απέναντι στην αναίσχυντη προπαγάνδα των ΜΜΕ, ενεργοποιούμε το μεγάλο μας “όπλο”, το τηλεχειριστήριο. Κλείνουμε τις τηλεοράσεις και ερχόμαστε σε επαφή με τους φίλους, γείτονες, τους συνανθρώπους μας. Μόνοι μας μπορούμε ελάχιστα, όλοι μαζί θα πετύχουμε τα πάντα.
•Ψηφίζουμε όλοι μας κόμματα ενάντια στην νέα κατοχή και απαιτούμε τη δημιουργία ενιαίου μετώπου που θα αντιπαλέψει το “Μαύρο Μέτωπο”. Δεν μπορούν μόνο αυτοί να ενώνουν τις δυνάμεις του ενάντια στο λαό, μπορούμε και εμείς, αρκεί να ξεπεράσουμε τις πολιτικές του “διαίρει και βασίλευε” που μας επιβάλλουν.
•Τέλος το “καρότο και το μαστίγιο” τους το βάζουμε εκεί που τους πρέπει.
Ομάδα Αντίστασης Σελίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: