Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΧΟΥΜΕ και ΛΕΜΕ...


Ως 'ακραία κοινοβουλευτική περίπτωση' θεωρείται από πολλούς εκλογολόγους ο Νομός Χανίων. Σύμφωνα με στοιχεία αναλυτικής έρευνας που παρουσιάζονται σήμερα Σάββατο και στον Αθηναϊκό Tύπο, ο Νομός Χανίων εμφανίζεται ως μια περιοχή με ιδιαιτερότητες στην οποία η κατανομή των εδρών πιθανόν να παρουσιάσει πολλές εκπλήξεις.
Χαρακτηριστικά, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και το πρώτο κόμμα στο Νομό να μην εκλέξει βουλευτή(!), οι και οι τέσσερις έδρες να κατανεμηθούν εξίσου σε 4 κόμματα. Όλα θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα σε πανελλήνιο επίπεδο, τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα, των αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη βουλή και το ποσοστό τους, καθώς ο εκλογικός νόμος είναι 'κομμένος και ραμμένος' προκειμένου να ευνοηθεί το πρώτο κόμμα. Ειδικότερα σύμφωνα με εκλογικές αναλύσεις, παρουσιάζονται μια σειρά από ιδιαίτερες περιπτώσεις σε ό,τι αφορά τον Νομό Χανίων
• Το ΠΑΣΟΚ, αν είναι δεύτερο κόμμα πανελλαδικά, και σε περίπτωση που δεν περάσει το 25% στο Νομό Χανίων ακόμα και αν είναι πρώτο σε αυτό, κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς καμία έδρα, αφού όσες δικαιούται με βάση τον εκλογικό νόμο θα τις έχει πάρει από την Α΄ κατανομή.
• Αν μπει στη βουλή η 'Δημοκρατική Συμμαχία' της Ντόρας Μπακογιάννη θα επέλθουν μια σειρά από αλλαγές, καθώς στα Χανιά με βάση την ανάλυση μια σειράς δημοσκοπήσεων θα πάρει τη δεύτερη θέση. Τότε ανάλογα με τα ποσοστά, ενδέχεται ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΣΥ να πάρουν από μια έδρα και 2 έδρες η ΝΔ ακόμα και αν είναι τρίτο κόμμα στα Χανιά αν είναι πρώτη και με καλά ποσοστά σε πανελλήνιο επίπεδο.
• Υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και για 4 βουλευτές, όλοι από τη ΝΔ, αν είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά και με υψηλά ποσοστά και αν το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώσει πάνω από 25% στα Χανιά.
• Σοβαρό ενδεχόμενο υπάρχει και για εκλογή βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ ή τη ΔΗΜ.ΑΡ.. Αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από τα ποσοστά τους σε επίπεδο Κρήτης και ειδικά στον Νομό Ηρακλείου όσο και από τα ποσοστά τους σε όλη τη χώρα.
Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: