Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ


ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ
Σε εθελούσια έξοδο από την Ελλάδα προχωρούν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Μόνο τον τελευταίο μήνα οι αιτήσεις των αλλοδαπών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αυξήθηκαν κατά 50% σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 
Τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας όμως, κρατούν περισσότερους από 5.000 παράνομους μετανάστες εγκλωβισμένους σε λίστες αναμονής που φτάνουν έως και τους πέντε μήνες.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ
Από το Καστέλλι έχουν φύγει οι περισσότεροι, μόνο κάτι λίγοι ακόμα είναι στοιβαγμένοι στα δυο σπίτια που έχουν καταλάβει παράνομα, κάπου στα νότια.
 -Κάνω έγκληση στον δήμο αλλά και στην επιτροπή "Φίλων του Ειρηναίου" να αδειάσουν το σπίτι του ζωγράφου μας Αννουσάκη! (λένε ότι τους έβαλαν εκεί οι της επιτροπής) Είναι ντροπή να δοθεί αυτό το μουσειακό σπίτι σε λαθρομετανάστες. Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι και υπάρχει (υπήρχε λένε τώρα) μια τεράστια βιβλιοθήκη. Σε επίσκεψη μου πριν ακόμα γίνει έρμαιο των λαθροτέτοιων είχα δει πολλά σχέδια του ζωγράφου και εκατοντάδες θρησκευτικά αλλά και άλλα δερματόδετα βιβλία. Η επιτροπή άραγε έχει να μας πει τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: