Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΤΑΛΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ....

TROLLS=πονηρά προκλητικές,
σκόπιμα ανόητες
ή επιτηδευμένα
εκτός θέματος θέσεις και απόψεις!
Αφού δεν υπήρχε καλύτερος βάλανε αυτόν που για να εκδικηθεί που έμεινε ξεκρέμαστος στα τοπικά έστελνε επιστολές προς τους τότε δεξιούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Τα κούρταλα λοιπόν είναι δανεικά .. το θέμα βέβαια είναι ότι παίρνουν ξώφαλτσα και κάποιους έντιμους...!
Αλλά θα' θελα να κάτεχα, εδά θα τον υποστηρίξουν οι παρ΄ολίγον συνοδοιπόροι του; Θα τον ψηφίσουν άραγες; Χλωμό το βλέπω..αλλά όποιος έμαθε να κτυπά βράδυ πόρτες σιγά να μην κωλώσει τώρα!!!

1 σχόλιο:

Παντελής Βλαχάκης είπε...

Όμως, τi θα πει κούρταλα?

Κούρτ (court) = αίθουσα... συνεδριάσεων, δικαστρίου, δεξιώσεων κ.λ.π . επομένως, κούρταλα = χειροκροτήματα επίσης στη Κρήτη, Κουρτίζουν τα πρόβατα...δηλαδή, τα βάζουν στην κούρτα (στάνη) όμως...... και η στάνη προέρχεται από τη Δωρική λέξη STONE, (πέτρα) που στην Ιωνική διάλεκτο διαβάζετε STANE Στάνε, και απλώς στάνη, δηλαδή, πέτρινο περίφραγμα για ζώα με σκεπή η μέ δίχως, (τα γράμματα αλλαζουν μεταξύ τους)
Βλέπετε?
Η γλώσσα είναι ΜΙΑ, Αινιεα και ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, με πάρα πολλές διαλέκτους.... στην προκειμένη περίπτωση, οι Κρήτες είναι ΔΩΡΙΕΙΣ.....