Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΑ


Του Σπύρου  Θ. Ζουριδάκη 
Η κ. Λαγκάρντ, επιμένει ότι πρέπει να «τελειώνουμε» με τις Μεταρρυθμίσεις.
Και ρωτούν οι συμπολίτες μου… Ποιες μεταρρυθμίσεις…; Αυτές που μας αφήνουν ή μας μετατρέπουν σε άνεργους ή σε φτωχούς, που αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στο κόστος ζωής και στις υποχρεώσεις μας;; Ας μην πούμε για τα δάνεια…!
Μεταρρύθμιση είναι να μείνουμε χωρίς φράγκο και να μην εκτελέσουμε ούτε τα βασικότερα Έθιμα μας, ή ούτε τις βασικότερες ανάγκες μας;;
Υπήρξε πτώση των «εξοδούχων» της Αθήνας προς τους τόπους τους και όχι μόνο, κατά περίπου 50%, λόγω κατά κοινή ομολογία των υπερβολικών φόρων στην βενζίνη, της ανεργίας, των περικοπών..
Μεταρρύθμιση είναι, να είναι άνεργοι πιά, περί τους ένα εκατομμύριο Έλληνες και καθημερινά να αυξάνονται;;
Μείναν άνεργοι, αλλα το Κράτος μεριμνά για να επανακάμψουν;
Μέχρι τώρα φαίνεται να μεριμνά γι αυτούς η εκκλησία,....
.. οι συγγενείς, οι φίλοι, δίνοντας τους ένα πιάτο φαϊ, και ευτυχώς, τελικά, που έχουμε και την Εκκλησία, και είμαστε δεμένη Κοινωνία!!
Μεταρρυθμίσεις είναι να μήν έχεις να πληρώσεις το χαράτσι που περιέλαβε η Κυβέρνηση του Πασόκ στον λογαριασμό της ΔΕΗ και την «μονόμπατη» διακοπή του ρεύματος παράνομα όπως αποφάσισε το ΣτΕ…;
Μεταρρυθμίσεις είναι να Πολιτεύεσαι με αοριστολογίες και «Λεφτά υπάρχουν» και έπειτα να μην παραδέχεσαι ότι θα πράξεις αυτά που αρνείσαι;
Μεταρρυθμίσεις είναι, να αυτοκτονούν Έλληνες;
Μεταρρυθμίσεις είναι να μην μπορείς να ασχοληθείς με την περιουσία σου γιατί πιά δεν σε συμφέρει;
Μεταρρυθμίσεις είναι να μην μπορείς να πουλήσεις αυτά που παράγεις, ή εάν είσαι στην ευχάριστη θέση να τα πουλήσεις, να τα πουλάς σε τιμή υποδεέστερη από την τελική τιμή που τα πληρώνει ο μέσος καταναλωτής;
Μεταρρυθμίσεις είναι να είσαι σπουδαγμένος με σειρά πτυχίων και να καταφεύγεις στο Εξωτερικό για να επιβιώσεις;
Μεταρρυθμίσεις είναι να έχεις ένα ξενοδοχείο και να βάλλεσαι από παντού;
Μεταρρυθμίσεις είναι να προσδοκάς ανάπτυξη τουρισμού ως Κυβέρνηση, χωρίς βασικές υποδομές;
Μεταρρυθμίσεις είναι να έχεις ένα μαγαζί να ζήσεις την οικογένεια σου και να μην βγάζεις πιά ούτε τις Υποχρεώσεις σου αφού «πάγωσε η αγορά»;
Μεταρρυθμίσεις είναι όταν παράγεις ένα προϊόν, να προωθείται το εισαγόμενο;
Μεταρρυθμίσεις είναι να καλεί η Κυβέρνηση να πληρώσουμε φόρους που αδυνατούμε, ενώ δεν έχουμε ακούσει να υπάρξει κανένας ουσιαστικός έλεγχος σε κάτι διαχειριστές του Δημοσίου Χρήματος όπως ας πούμε κάτι Δήμαρχοι και όχι μονό, με απτό παράδειγμα τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, oπου η Δημοτική Αρχή προωθεί σε Μελέτες για να κάνει κατάλληλα τα ακατάλληλα Τροχαλού περί τις 200.000-300.000 ευρώ…; (Ταυτόχρονα όμως δεν φτιάχνει τον βιολογικό στο «Τηγάνι» που είναι χωροθετημένος και εγκεκριμένος..!). «Και πληρώνουμε…»
Η Ευρώπη τελικά υποστηρίζει και στηρίζει με τέτοιες δηλώσεις και θέσεις Πολιτικούς που τελικά, μόνο λάθη εκ του αποτελέσματος πράττουν.. Η φθίνουσα πορεία της Ελλάδας φαίνεται.
Και είναι και τραγικό αυτό που συμβαίνει με την ξαναζεσταμένη «παρθενογένεση» του πασόκ, και δεν γνωρίζω εάν θα είναι τελικά και μοιραίο…(πτώχευση).
Χρειάζονται γρήγορες και σωστές κινήσεις, από Πολιτικούς και Οικονομολόγους που ξέρουν τη δουλειά. Εάν ταυτόχρονα έχουν και τις δύο ιδιότητες, τότε ακόμα καλύτερα. Που θέλουν και ξέρουν να πράξουν το Σωστό! Που επαληθεύτηκαν στις προβλέψεις τους. Σε αυτούς χρειάζεται η υποστήριξη των δανειστών. Αυτοί αξίζουν την στήριξη και την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Και την δική μας. Όλων των Ελλήνων.
Μεταρρυθμίσεις θεωρώ χρειάζεται και η κ. Λαγκάρντ.
Εμείς ξέρουμε τί είναι καλύτερο για τη Χώρα μας και αυτό πρέπει να πράξουμε.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: