Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Απριλίου 2012

22 ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΨΗΦΟ...


 – Ποια είναι, ποσοστά, εκλογικές συνεργασίες!
Περισσότερα από 22 κόμματα πρόκειται να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων στις βουλευτικές εκλογές της 6ηςΜαϊου, ενώ 23 είχαν συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση του 2009. Κόμματα εξουσίας, κόμματα αντιπολίτευσης, κόμματα ιδεολογικής «καθαρότητας», κόμματα της παρέας αλλά και κόμματα της... «τσόντας», συμμετέχουν στις εκλογές και το eklogika.gr, αποτυπώνει την εκλογική τους παρουσία,δίνοντας έμφαση  στα άγνωστα κόμματα και στις πιο πρόσφατες ανακοινωθείσες εκλογικές συνεργασίες. Κάποια από τα «κόμματα» που δηλώνουν συμμετοχή στις εκλογές και διεκδικούν προεκλογικά περίπτερα παρουσίας στους Δήμους, εκτιμάται ότι τελικώς δεν θα συμμετάσχουν.
Εκτιμάται πάντως, ότι σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, όσες περισσότερες ψήφους συγκεντρώσουν πολύ μικρά κόμματα, των οποίων η είσοδος στη Βουλή αποκλείεται, «μετρά» ..........
.........προς όφελος του πρώτου κόμματος το αποτέλεσμα των εδρών.
Αναλυτικά:
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Α. Σαμαράς) , το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγ. Βενιζέλος),  το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ (Γ. Καρατζαφέρης) κατεβαίνουν αυτόνομα και  μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που επισήμως ανακοίνωσαν τη στήριξή τους προς αυτά, αν και για τα δύο πρώτα,  αναμένεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στήριξης από πολιτικές ομάδες, στην πορεία προς την κάλπη. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει αντίστοιχα: ΠΑΣΟΚ 43,92%, ΝΔ 33,48%, ΚΚΕ 7,54% και ΛΑΟΣ 5,63%, καταλαμβάνοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ(Α. Τσίπρας) στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση διευρύνθηκε στον τίτλο ως «ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» καθώς δήλωσαν την εκλογική τους  στήριξη και συμμετοχή στους συνδυασμούς οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής και οι πολιτικές  ομάδες Ενωτική Κίνηση,  Νέος Αγωνιστής, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, Κοινωνική Αριστερά και η μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Νεολαίας του Άρματος Πολιτών, που διαφώνησαν με την απόφαση Γ. Δημαρά για συμμετοχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 4,60%.
Η  Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης) συμμετέχει αυτόνομα για πρώτη φορά στις εκλογές καθώς αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσχώρησαν σε αυτή βουλευτές που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονιστικές πολιτικές ομάδες του σοσιαλιστικού -δημοκρατικού χώρου.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει 2,53% και είχαν μείνει οριακά εκτός Βουλής.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και οι βουλευτές που συγκρότησαν το κόμμα, προέρχονται κυρίως από το χώρο της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ανακοίνωσαν εκλογική συνεργασία με τον πρόεδρο και ανεξάρτητο βουλευτή του «Άρματος Πολιτών» Γ. Δημαρά και στελέχη του κόμματος, καθώς επίσης και με πολιτικές ενώσεις αποστράτων κ.α.
Η Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ.
Η Κοινωνική Συμφωνία (Λ. Κατσέλη – Χ. Καστανίδης) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με το Μνημόνιο 2.
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,36%. Προσχώρησαν σε αυτό δυνάμεις της ΝΑΡ, του ΣΕΚΕ, του ΕΚΚΕ και τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ.
Η Δράση (Στ. Μάνος) δεν συμμετείχε τελικά στις προηγούμενες εκλογές αλλά είναι πολιτικά ενεργό κόμμα και για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με την πολιτική Κίνηση «Φιλελεύθερη Συμμαχία». Ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις παρούσες εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος) στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,29% . Εκφράζει φιλοναζιστικές, φιλοχουντικές, ρατσιστικές θέσεις.
Οι «Πειρατές» συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές, έχουν όμως αυξανόμενη διεθνή παρουσία στο χώρο του διαδικτύου, αιτήματα ελευθερίας του οποίου εκφράζουν πρωτίστως.
Το ΟΧΙ, είναι το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε προεκλογικά από την ένωση των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» (Σ. Παπαθεμελής) το οποίο συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές και είχε λάβει 0,45% και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με επικεφαλής την τέως πρύτανη Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη. Συνεργάζονται εκλογικά δυνάμεις του  ΣΚΕΠ, οι  Οικολόγοι Ελλάδος, η  Ελλήνων Πολιτεία, και του Ε.Λ.Α.Δ.Α
Η «Δημιουργία, Ξανά!» (Θ. Τζήμερος) ανακοίνωσε ότι παίρνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές «όχι σαν κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά σαν κόμμα δημιουργίας». Δήλωσε εκλογική συνεργασία το κόμμα των «Δημοκρατικών» (Θεόδ. Πολυζωίδης).
Οι Έλληνες Οικολόγοι – Βεργής απέκτησαν ως «γκεστ σταρ» την σεξοκαλλιτέχνιδα Τζούλια Αλεξανδράτου. Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα είχε λάβει 0,29%.
Το ΚΚΕ (μ-λ) ανακοίνωσε εκλογική συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ και συμμετέχουν στις εκλογές. Στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το ΚΚΕ (μ-λ) 0,15% και  το Μ-Λ ΚΚΕ 0,08%.
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ( ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ) της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές 0,07%. Ανακοίνωσε ψηφοδέλτια με υποψηφίους σε 56 εκλογικές περιφέρειες.
Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε 26 εκλογικές περιφέρειες.  Παλεύει για την «οικοδόμηση μιας αταξικής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας».
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές, με «κύρια πολιτική αρχή την φιλοπατρία». Ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε 15 εκλογικές περιφέρειες.
Το Ο.Α.Κ.Κ.Ε. (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,02% και στην ιστοσελίδα του δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές.
Υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν...
Η Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης) δηλώνει ότι θα συμμετέχει όπως και στις προηγούμενες  εκλογές όπου είχε λάβει 0,27%, αλλά δεν το ανακοινώνει ούτε στην ιστοσελίδα της!
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ- Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» (Μ. Ηλιάδης) συμμετείχε και στις προηγούμενες εκλογές λαμβάνοντας 0,16%    για να «αποτινάξει την πολιτική τυραννία». Ζήτησε περίπτερο συμμετοχής στις εκλογές από τον Δήμο Αθηναίων, χωρίς άλλη δράση.
Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Παράδοση), συμμετείχε για πρώτη φορά στις  εκλογές το 1990 εκφράζοντας θέσεις των ...κυνηγών, στις προηγούμενες εκλογές δεν συμμετείχε και τίποτε δεν δείχνει ότι θα συμμετέχει φέτος, εκτός από τη διεκδίκηση περιπτέρου από το δήμο Αθηναίων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: