Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ..........


......... «συμμορία» της δραχμής..
Διαβάζοντας το άρθρο του κύριου Φωτάκη αναρωτήθηκα αν αυτή η επιχειρηματολογία του, και τα «τσιτάτα» περί αγώνα και αγωνίας μιας χώρας να κρατηθεί στη ζώνη του Ευρώ είναι δικά του, ή υπαγορεύονται από εγχώρια και γερμανικά κέντρα που συνεχώς μας «Σώζουν».
Διότι προφανώς, ο κύριος Φωτάκης έχει «απόλυτο δίκιο» να μιλάει για την «Συμμορία» της δραχμής, άλλωστε ποιος Έλληνας δεν θυμάται τα «πέτρινα εκείνα χρόνια της δραχμής», όπου το κράτος μας έδινε συντάξεις και μισθούς πείνας, δεν είχαμε πετρέλαιο, δεν είχαμε νοσοκομεία και γάζες, είχαμε χιλιάδες άστεγους, δίναμε φωτοτυπίες αντί για βιβλία, ποιος δεν θυμάται ότι στα «πέτρινα» χρόνια της δραχμής στέλναμε τα παιδιά μας στα σχολεία υποσιτισμένα, οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια και τα συσσίτια, τα μαγαζιά έκλειναν το ένα μετά το άλλο, και είχαμε 20% ανεργία καθώς και αύξηση 1500% στην πορνεία και την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς και χιλιάδες άλλα δεινά που μας είχε προκαλέσει η «καταραμένη δραχμή» και οι «συμμορίτες της».
Ποιος δεν θυμάται τον «Ήρωα» κύριο Σημίτη, που με «πραγματικά και όχι μαγειρεμένα στοιχεία», μας ένταξε στην ζώνη του ευρώ, υπό την καθοδήγηση του τότε συμβούλου του και νυν πρωθυπουργού κ. Παπαδήμ(ι)ου, και επιτέλους το όραμα του ελληνικού λαού για την «πραγματική ευημερία και αλληλεγγύη», έγινε  πραγματικότητα της οποίας τους καρπούς απολαμβάνουμε σήμερα που «ευημερούμε» !
Τελικά το Ευρώ ήταν «κατάκτηση» του Ελληνικού λάου,.....
... το είπε και η Δαμανάκη αυτό, αλώστε. (μην το ξεχνάμε)
Αναρωτιέμαι κύριε Φωτάκη αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που δεν τα θυμάται αυτά !
Αναρωτιέμαι επίσης κύριε Φωτάκη, αν είναι ώρα να συνελθούμε και να δούμε την πραγματικότητα ή θα πρέπει να το ρίξουμε στον ύπνο πάλι, αφήνοντας τους εκλεκτούς της Trilateral Commission και της Goldman Sachs να μας «σώζουν».
Μόλις 10 χρόνια λοιπόν, πέρασαν για να έρθει αυτή η πολυπόθητη «ευημερία» που βιώνουμε σήμερα ως λαός με ένα νόμισμα που όπως προείπα, «κατακτήσαμε δίκαια». 
Σίγουρα αυτός ο «Τιτάνιος αγώνας» που έδωσε η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου είναι «άξιος θαυμασμού» διότι  «σωθήκαμε πάλι» και προβλέπεται ένα «λαμπρό» μέλλον για την Ελλάδα αφού μειώνει το χρέος χοντρικά κατά 100 δις κουρεύοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά ταμεία, και ταυτόχρονα μας επιβαρύνει με 130+ δις (σε αγγλικό δίκαιο αυτή την φορά) 
Να θυμηθούμε βέβαια ότι εδώ φτάσαμε διότι, από την μεταπολίτευση και μετά όπου οι «δημοκράτες» κεντροαριστεροί-κεντροδεξιοί (δήλωναν), κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την εγχώρια πραγματική οικονομία στο σύνολο της, υπερχρέωσαν το κράτος, καταλήστευσαν και λεηλάτησαν τα ταμεία και ταυτόχρονα χόρευαν και ζεϊμπέκικα (αν θυμάστε).
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, ότι οι «χορευτές» αυτοί, δεν ήταν η «συμμορία της δραχμής» (από την χρυσή αυγή, έως τις εσχατιές της αριστερίζουσας αριστεράς, ούτε οι καζάκοι  ) 
Και επειδή δεν είμαστε και αμνήμονες, δεν ξεχάσαμε ούτε τον κύριο Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ή Γ.Α.Π, ο οποίος εκλέχθηκε με το προεκλογικό ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (εκατοντάδες δισεκατομμύρια έλεγε) και μετά βγήκε βόλτα με τον «κύριο» Παπακωνσταντίνου και μας «διαφήμιζαν» διεθνώς ότι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα και τιτανικός, και ως συνέπεια, μας οδήγησε γραμμή στο (προσυμφωνημένο κατά Στρός Καν) Δ.Ν.Τ .
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε επίσης κύριε Φωτάκη ότι, το ψευδοδίλλημα της ΔΡΑΧΜΗΣ και της εξόδου από την Ε.Ε δεν μας αγγίζει διότι τα δεινά για τον λαό ήρθαν εντός της Ε.Ε και του Ευρώ. Και φυσικά δεν μας αγγίζει ούτε το παραμύθι του «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ»   στο οποίο βασιλεύει η ληστρική εκμετάλλευση των κρατών μελών του νότου, από του «Εταίρους» του βορά.
Διότι Κύριε Φωτάκη, οι «εταίροι» μας οι Γερμανοί δεν έχασαν από την δική μας κρίση αλλά κέρδισαν και το ομολογούν κιόλα. Να σημειώσω επίσης ότι στο πρόσφατο παρελθόν, για να μην διαταραχτούν οι εξαγωγές των Γάλλων και Γερμανών, μας δάνειζαν ενώ ήξεραν την κατάσταση. Από την άλλη βεβαίως  οι «εταίροι μας»  έχουν στήσει γραμμές παραγωγής στην Κίνα, στην Ινδία,  την Ταϋλάνδη και την Τουρκία  για τα βιομηχανικά τους προϊόντα, και προσφάτως η Ε.Ε επικύρωσε και συμφωνία με το Βασίλειο του Μαρόκου, σχετικά με αμοιβαία μέτρα ελευθέρωσης για τα γεωργικά προϊόντα, τα μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα, τα ψάρια και τα αλιευτικά προϊόντα, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16/2/2012, και έτσι το μέλλον της Ελλάδας προδιαγράφεται λαμπρό εντός της Ε.Ε.. Μάλιστα η «αγαπημένη μας» τρόικα προσφάτως μας είπε ότι ο μισθός του Έλληνα πρέπει να πάει στα 150€ το μήνα, στα πρότυπα της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.
Αυτό δεν είναι όραμα είναι εφιάλτης κύριε Φωτάκη.
Στα εσωτερικά μας τώρα, το κερασάκι στην τούρτα  μας ήρθε πριν από λίγες ημέρες όπου,  μετά την «επιτυχημένη πορεία» του κύριου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ,  τα σκήπτρα ανέλαβε ο κύριος Βενιζέλος  ή Τούρκογλου, (με «δημοκρατικές» διαδικασίες πάντα)  ο οποίος ως υπουργός οικονομικών έδωσε «τιτάνιο» αγώνα για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, «κατατροπώνοντας» τους διεθνείς τοκογλύφους.  Βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύριος Βενιζέλος, ήταν και ο αρχιτέκτονας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την ατιμωρησία του πολίτικου μας συστήματος.
Έλληνες κουράγιο, μια νέα εποχή και ένας νέος πράσινος ήλιος ανατέλλει στον  ορίζοντα, ένας πράσινος ήλιος που περνά κάθε 4 χρόνια από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, και εξαγνίζεται, και συνεπώς εμείς (ανταποδοτικά) δεν πρέπει να ξεχάσουμε να τους τιμήσουμε με την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές.
Για το τέλος να υπενθυμίσω στον κύριο Φωτάκη ότι:
Οι μάχες  δεν δίνονται με τα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» αλλά με τα ΟΧΙ.  (αυτό λέει η Ιστορία)
Kαι στην ιστορία μας, της μάχες δεν τις δώσαμε με εντεταλμένους του εχθρού. 
Όσον αφορά την δραχμή κύριε Φωτάκη, να μου το θυμάστε ότι αργά η γρήγορα θα έρθει και για αυτό θα φταίει το «Ευρωπαϊκό Όραμα» το οποίο είναι από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.
Γιάννης Ραφτάκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πατριωτες τα πραγματα ειναι σκουρα... καποιος "εφαγε το γλυκο" και αυτος που το φαγε κατηγορει τον αλλο : αυτος το εφαε!!! Ετσι δε γινοτανε απο οταν ημαστε μικρα.. ο πονηρος ετρωγε το γλυκο, εκλεβε το ποδηλατο κλπ και οταν τον ανακαλυπτανε ελεγε εντρομος : οχι εγω, οχι εγω, ο Μανωλης το κλεψε... κατσε μετα κακομοιρη Μανωλη να αποδειξεις πως εσυ εισαι αθωος...
Το θεμα ειναι, ενταξει τα 'παμε τα ξαναπαμε, απο κει και περα προχωραμε... να καθαρισει ο τοπος απο αυτες τις μουρες. Αυτες οι μουρες οι γνωστες, αλλοτριωσαν και οδηγησαν κι αλλους στη λαμογιά αφου ειδαν οτι χωρις λαμογιά δεν κανουνε χαιρι..

Εμενα αυτο που μ'απασχολει ειναι ενα : αν τυχον βγει πρωτο κομμα καποιο αλλο -δεν ονοματιζω- ή κατορθωσουνε 2 ή 3 κομματα να κανουν κυβερνηση χωρις αυτους τους 2 χαλιες, βρωμερους απατεωνες και απατριδες, τι θα γινει;;;
Η δικια τους (των δυο κομματων) δικαιοσυνη θα δικασει κανενα;;;
Η δικια τους αστυνομια θα συλλαβει κανενα;;
Οι δικοι τους υπαλληλοι θα εξυγειανθουν ξαφνικα ;;
κλπ κλπ
ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑΑΑΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ !!!
Οχι μαγικα κουμπακια, γιατι καποιοι θελουνε να πατησει καποιος ενα κουμπι και απο Δευτερα ναναι ολα ενταξει ... αυτο κοπελλια δε γινεται να το καταλαβουμε...
Η βρωμια και η κοπρά ειναι μεγαλη και θελει καιρο να καθαρισει.. εδω ενας σταυλος θελει μια βδομαδα πλυσιμο και ξαναπλυσιμο και κανα μηνα να ξεβρωμεσει...
Αν θελουμε παλι "ξενο διαιτητη" θα πρεπει να ναναι της αθρωπιας οχι αυτοι οι ξεφτιλισμενοι οι Γερμανοι και οι Αμερικανοι...

Εμενα ο παπους μου πολεμησε στην Αλβανια, γλυτωσε ηρθε με βαρκα στο Καστελι απο την Πελοπονησο, πηρε μερος στην αντισταση, στο χωριο κρυβαμε Νεοζηλανδους, ητανε κολλητος του Πολυχρονιδη του μοναδικου υποργου που πεθανε φτωχος και ο οποιος ανοιξε τη Μακρονησο το '62, εχω καθε δικαιωμα να απαιτω...

Γ.