Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ


Κι ενώ οι ξένοι δανειστές της χώρας δεν δείχνουν να ικανοποιούνται με τίποτα και ενοχλούνται με όλα όσα αφορούν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, χαρακτηρίζοντάς μας "προνομιούχους", τώρα έχουν βαλθεί και να μας... πεθάνουν πριν από την ώρα μας.
Ως εκ τούτου, μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν επιπλέον λόγο: επειδή οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!
Όπως αναφέρει στις 41 σελίδες όπου περικλείει το σχέδιό του ο Ζοζέ Μπαρόζο, το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας το 2010 έφτασε στα 78,4 χρόνια για τους άνδρες και 82,8 χρόνια για τις γυναίκες (όταν το αντίστοιχο για την ΕΕ των 27 κρατών μελών ήταν το 2008 76,4 και 82,4). [Οπότε είναι και αυτό μεμπτό και θα πρέπει να το "φροντίσουμε", να πεθαίνουμε νωρίτερα, για να μην στοιχίζουμε και πολύ στο ελληνικό κράτος που τόσο πλουσιοπάροχα μεριμνά για τους πολίτες του χάρη στην "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" ...]
Ο Μπαρόζο θεωρεί «έτος κλειδί» για το μέλλον της χώρας μας το 2012. Στην προεκλογικού τύπου εμφάνισή του, καλεί τους Έλληνες να κάνουν υπομονή γιατί τώρα βρίσκονται στα μισά της διαδρομής και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους «θα φανούν σύντομα» («και από το 2012 κιόλας» όπως τονίζει).
Υπόσχεται μια «ιστορική μεταμόρφωση» της χώρας, αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματά της: ναυτιλία, τουρισμό, καλά πανεπιστήμια και εν γένει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, εφοδιαστικός και ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: