Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μετά και την δήλωση του εκ Ρεθύμνου κ. Κασιμάτη ότι δεν υποστηρίζει (ούτε υποστήριξε) την ανεξαρτησία της Κρήτης...μάλλον τον βλέπω υποψήφιο στο Ρέθυμνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου. Αλήθεια είδατε πόσο κακό μπορείς να πάθεις ..αν έστω και για πλάκα λες ή κολλάς κανένα σηματάκι για ανεξαρτησία στο καπό του αυτοκινήτου σου; Γίνεσαι αυτόματα πολύ Έλληνας!!!

1 σχόλιο:

editor είπε...

"Την ιδέα της αυτόνομης Κρήτης με το περιτύλιγμα της…ομοσπονδιακής Ελλάδος, προωθεί και ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Κασιμάτη, που έχει έδρα στο Ρέθυμνο και εκδίδει την δωρεάν εφημερίδα «Κρητική Φωνή» (πρώην «Ρεθυμνιώτικη Αγορά»). Με δημοσιεύματα, τόσο σ’ αυτή, όσο και στην ηλεκτρονική εφημερίδα «e-agora» (agorapress.gr), o εκδότης Βασίλης Κασιμάτης, θέλοντας να αιτιολογήσει τις θέσεις περί αυτονομίας-ανεξαρτησίας, θέτει «προβληματισμούς», όπως: «Η Κρήτη είναι ένας πλούσιος τόπος, με τεράστιο όγκο παραγωγής και εργατικούς ανθρώπους. Γιατί να πεινά; Αυτός είναι ένας απλός και απόλυτα ορθολογικός συλλογισμός και σίγουρα δεν δύναται να κρύβει ούτε αλλότρια συμφέροντα, ούτε ξένες νουθεσίες, λέμε εύλογα εμείς». Δεν παραλείπει βέβαια, να κάνει λόγο για το «θαμμένο συμφωνητικό», που αν και υποψιάζεται ότι δεν υφίσταται, εν τούτοις αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιθυμητή αυτονόμηση: «Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα αυτό, για το δημοψήφισμα του 2012 και ότι το έχουν θάψει κάποιοι μεθοδευμένα, εδώ και πολλά χρόνια. Υψηλόβαθμα στελέχη της σημερινή μας κοινωνίας θεωρούν ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Εμείς μπορεί και να συμφωνήσουμε! Γιατί να περιμένει ο Κρητικός το 2012, όταν το σπίτι του καίγεται σήμερα;». Και τι προτείνει ο Β. Κασιμάτης, μέσω δήθεν ερωτήματος; «Αυτονομία της Κρήτης – Πρόταση: Αλλαγή του πολιτεύματος από Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία; Έφτασε ο κόμπος στο χτένι… Το άνοιγμα του φακέλου που αποτελεί ταμπού για…πολλούς!». Και συνεχίζει σε άλλο άρθρο, τσαλαβουτώντας μέσα σε θολά νερά: «Η λύση που προτείνουμε δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η πλήρη αυτονομία της Κρήτης, αλλά η μερική αλλαγή του συντάγματος της χώρας με σκοπό να οδηγηθούμε σε ένα Ομόσπονδο κράτος, όπου η κάθε μεγάλη περιφέρεια ξεχωριστά θα μπορεί να ορίζει οικονομικώς ανεξάρτητα τη τύχη της, να ορίζει αλλά και να ελέγχει καλύτερα το πλούτο της και να σμιλεύει ορθότερα και αποδοτικότερα τη κληρονομιά της. Όλα τα άλλα συστήματα έχουν αποτύχει…».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=48#ixzz1rHZ4QQ4Z