Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 Δύο παραλίες στην Κρήτη περιλαμβάνονται στη λίστα του Tripadvisor με τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2023, με βάση τις κριτικές που έγραψαν ταξιδιώτες στην πλατφόρμα.
Πρόκειται για την γνωστή παραλία στα Φαλάσαρνα που κατέλαβε την 21η θέση στην παγκόσμια λίστα και του Μπάλου που κατέλαβε την 25η θέση. Αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες η Ελλάδα έχει 4 παρουσίες.
Η παραλία στα Φαλάσαρνα κατέλαβε την 6η θέση, η παραλία του Μπάλου την 8η θέση, η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο κατέλαβε την 17η θέση και η παραλία Καλαμάκι στη Ζάκυνθο την 18η θέση.
Ως καλύτερη παραλία στον κόσμο αναδείχθηκε η Baia do Sancho στη Βραζιλία ενώ ως καλύτερη παραλία στην Ευρώπη η Reynisfjara Beach στην Ισλανδία.


Το Λαφονήσι μέσα σε 4 χρόνια εξαφανίστηκε απο τις λίστες και αυτό  δείχνει την καταστροφή πεντακάθαρα την ανικανότητα μας να προστατέψουμε την κότα που γεννά χρυσά αυγά. Το αλόγιστο δημοτικό τρυγητό των τελευταίων χρόνων μας έφερε σε αυτό το αποτέλεσμα πράγμα που το κατάλαβε και η νυν δημοτική αρχή και λίγο πριν το τέλος αποφάσισε να δείξει την μεταμέλεια της δίνοντας απλόχερα την προστασία στον κ. Κουκουράκη που ανιδιοτελώς προσπαθεί να περισώσει οτι μπορεί. 
Το σύνθημα οτι χρειάζονται περισσότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες της δημοτικής αρχής ήταν καταστροφικό... ειδικά φέτος που κυκλοφόρησαν και οι γνωστές φωτο με την παλιοκατάσταση εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: