Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο χώρος της στέγασης του 5ο Νηπιαγωγείου Κισάμου, είναι μια χρόνια κατάσταση που βόλεψε τις τελευταίες δημοτικές αρχές αλλά και την τη τωρινή. Η ευγενική παραχώρηση από την Μητρόπολη του χώρου παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες για διεκδίκηση κατασκευής νέου σχολείου.
Το έγγραφο της Ένωσης και σε αυτό το θέμα αποσιωπήθηκε.
Η παντελής ακαταλληλότητα του χώρου για Νηπιαγωγείο (ήπιος όρος χαρακτηρισμού) αντιμετωπίζονταν με κάποια μερεμέτια κατά καιρούς, για απορρόφηση των αντιδράσεων.
Ο σεισμός στο Aρκαλοχώρι, η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία μας το έφερε ξανά στο προσκήνιο. Θύμισε και ντόπιες μνήμες για τα Λύκεια που βέβαια ακόμα είμαστε μακριά από τη "λύτρωση".
Έτσι είναι η πραγματικότητα, ανελέητη.
To υποχρεωτικό της δίχρονης εκπαίδευσης ν.4521/18 δεν συνοδεύτηκε από επιπλέον χρηματοδότηση για τις υποδομές (προσωπικό, κτίρια κ. λ .π). Γι' αυτό με νόμο του 2019 μπορούν να μπαίνουν ΠΡΟΚΑΤ σε προαύλια άλλων σχολείων ακόμα και γυμνασίων, λυκείων.
Σαν ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ είμαστε δίπλα στους γονείς, τον σύλλογο τους, που θα εκλέξουν τις επόμενες μέρες για να διεκδικήσουμε μαζί οργανωμένα.
Με ευθύνη του Δήμου και του κράτους να βρεθεί ασφαλής προσωρινή ασφαλής λύση με άμεσο, συγκεκριμένο προγραμματισμό την ανέγερση ενός καινούργιου Νηπιαγωγείου φτιαγμένο με κρατικά κονδύλια που θα έχει όλους τους αναγκαίους χώρους όπως αίθουσες δραστηριοτήτων, χώρους σίτισης, ξεκούρασης, υγιεινής, αύλειο χώρο που μέσα σε αυτούς να μπορεί να εξασφαλίζεται ολόπλευρα η ανάπτυξη του παιδιού. Πλαισιωμένο από το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό, παιδαγωγούς, μαγείρισσες, καθαρίστριες κ.λ.π σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
Και αυτό βέβαια δεν μπορεί να είναι η λύση των ΠΡΟΚΑΤ
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Όλγα Ψαράκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: