Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΑΠO ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΑΝΩΛΗ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ

 Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, επισκέφθηκε χθες την Κίσαμο και περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας, στο Αννουσάκειο Ίδρυμα και στο Δήμο Κισάμου, συνοδευόμενος από τον Φραγκιουδάκη Γιώργο, δημοτικό σύμβουλο Κισσάμου και την Όλγα Ψαράκη πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κισάμου.
Στο Κέντρο Υγείας συναντήθηκε και συνομίλησε με την Διευθύντρια κ. Νικολακάκη. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας. Ακολούθησε επίσκεψη στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή πατέρα Αντώνιο και εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Αναδείχθηκε η πολύμορφη δράση που παρέχει το Αννουσάκειο Ίδρυμα με τις δομές του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Μ. Συντυχάκης επεσήμανε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι», ιδιαίτερα όταν κινδύνευσαν να  μείνουν εκτός των ρυθμίσεων για μονιμοποίηση.
Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ, έληξε στο Δημαρχείο Κισάμου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη Γιώργο, τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σταθάκη Θοδωρή, αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της κοινότητας Κισσάμου, Κουντουράκη Βασίλη. Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Δήμου, όπως της σχολικής στέγης, της επαναλειτουργίας των σχολείων και την αποποίηση των ευθυνών του κράτους, τα προβλήματα από την κακοκαιρία του Φλεβάρη του 2019, το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί  στην Δ.Ε. Ιναχωρίου με την αδειοδότηση για την χαρτογράφηση, για τις εξορύξεις γύψου στην περιοχή και τη σχέση με το νέο νόμο για το περιβάλλον.
Γραφείο Τύπου της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: