Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΣΚ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ...

 Με αφορμή την ανακοίνωση του πολίτη, γονέα και προέδρου* (κάποιοι έχουν απορία με τι τίτλο έκανε την καταγγελία) του Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου, Βαγγέλη Πατεράκη, σε σχέση με την ανεξέλεγκτη στάθμευση φορτηγών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κισάμου, λόγω φορτοεκφόρτωσης των προϊόντων τους, ..... θυμάμαι το 2017 τον Δήμο Κισάμου να απαντά ότι:
Ο Δήμος Κισάμου έχει ανακοινώσει και εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας, σε ότι αφορά τις ισχύουσες ώρες φορτοεκφόρτωσης των οχημάτων εταιρειών διανομής προϊόντων, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας. Συνεπώς, ο Δήμος Κισάμου πράττει το καθήκον του και με το παραπάνω, άρα δεν τίθεται θέμα μη εφαρμογής των κανονισμών που έχουν οριστεί. Απλώς, απαιτείται και η συνδρομή όλων των δημοτών στην τήρησή τους. 
Τέλος, επικροτούμε την πρωτοβουλία του προέδρου του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου κ. Ευάγγελου Πατεράκη, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία, περιστατικό παράβασης κανονισμών από φορτηγό τροφοδοσίας εταιρείας. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς όλους τους Δημότες της περιοχής μας, αφού η τήρηση των κανονισμών και η αποφυγή παραβάσεων εις βάρος συνδημοτών μας, αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας.
Μια μικρή συλλογή απο φωτογραφίες απεριορίστου κάλους...
 Φανταστείτε αν κάθε πολίτης έπαιρνε την αστυνομία για κάθε τέτοιο που συμβαίνει 365 μέρες τον χρόνο ειδικά στην μικρή πλατεία μας. Λύση η στρατοπέδευση ενός περιπολικού  εκεί...πράγμα που δεν γίνεται οπότε καλό είναι να εφαρμοστεί ο κανονισμός παντού και να ξαναχαρακτούν οι χώροι τροφοδοσίας... αν παραβιάζονται από απλούς πολίτες οι χώροι αυτοί ξεβίδωμα των πινακίδων, το ίδιο θα ισχύει και για τα φορτηγά τροφοδοσίας που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους αδιαφορώντας για το κυκλοφοριακό κομφούζιο. που δημιουργούν.

Τελευταία φώτο αφήνω αυτήν εδώ που πριν κάμποσα χρόνια ένα φορτηγό τροφοδοσίας παίρνει ότι βρει στο πέρασμα του (εδώ τις λάμπες φωτισμού) και σε παρατήρηση η απάντηση του οδηγού να τις βάζατε παραμέσα...δίκιο είχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: