Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γράφει ο Γιάννης Αννουσάκης
Δεν ξέρουμε αν το Rotvailer μπορεί να αγαπήσει τα παιδιά που βλέπει ότι τα αγαπάμε στο σπίτι μας ή στο σπίτι που επισκεπτόμαστε. Αυτό ισχύει και για τα άλλα σκυλιά, ότι ανταγωνίζονται τα άλλα πρόσωπα που αγαπάμε. Η δήλωσή κατά του ανταγωνιστή του, του σκυλιού, είναι η δαγκωνιά, όταν αυτό κρίνει με την δική του κρίση, την δική του κρίση, την μοναδική και αμετάβλητη δική του κρίση.
 ….Το Ροτβάιλερ (Rottweiler) είναι μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους ράτσα σκύλου που προέρχεται από το Ροτβάιλ (Rottweil) της Γερμανίας. Πρόκειται για μια ανθεκτική και πολύ ευφυή ράτσα. Η ράτσα αυτή κατατάσσεται στα σκυλιά εργασίας (working dog breeds),κατέχοντας μια θέση στους πρώτους 10 "λαμπρότερους" σκύλους εργασίας, με 95% του χρόνου καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κατανόηση και την εκτέλεση εντολών και καθηκόντων, των οποίων καλείται να πραγματοποιήσει….
…Το χωριό Ρότβαϊλ της Ν. Γερμανίας, τον Μεσαίωνα, είχε εξελιχθεί σε κέντρο κτηνοτροφικού εμπορίου και τα σκυλιά αυτά ήταν απαραίτητα για να οδηγούν τα κοπάδια στα σφαγεία και στα σημεία πώλησης και να προστατεύουν τους αγοραστές και τους πωλητές από τους ληστές που είχαν βάλει στόχο τα μετρητά των αγοραπωλησιών…..
….Έχει έμφυτη επιθυμία της προστασίας χώρου και της οικογένειας. Ήρεμο, με αυτοπεποίθηση, γενναίο και αξιόπιστο, όχι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο ή στοργικό. ….
Ξέρει ότι το αγαπάμε, αλλά δεν θέλει ανταγωνιστή. Ε αυτό είναι, και, αυτό δεν νικιέται με καμία εκπαίδευση του ποιμενικού.
Σωρεία περιπτώσεων παγκοσμίως, για επιθέσεις σκύλων με τραγικά αποτελέσματα.
Τώρα, το περίσσευμα, ή απόθεμα αγάπης του σημερινού ανθρώπου, που επιλέγει να το εκταμιεύσει σε ένα αμίλητο και αμετάβλητα υποτακτικό όπως νομίζει φορέα, ένα ζώο, όχι σε ένα κομοδίνο !!!, που να μην έχει τις ανταποκρίσεις και αντανακλάσεις του ανθρώπου που θα ήταν στην θέση του σκύλου, είναι μια επιλογή κρυφής επιθυμίας, να σ αγαπώ εγώ και εσύ να μη μιλάς και να μην έχεις αντιρρήσεις !!!!!.
Τα πράγματα είναι όλο και δυσκολότερα, στο να διαχειριστεί ο σημερινός άνθρωπος της Δύσης, τα άγχη του, τις σχέσεις του και το αδιάθετο, μη αποδεκτό αλλού, από άλλους ανθρώπους δηλαδή, απόθεμα αγάπης του, όταν καταλήγει πως δεν γίνεται δεκτό από συνανθρώπους του, αλλά είναι εύκολο και καλύπτει το κενό αυτής της ψυχικής ανάγκης του ανθρώπου της Δύσης, διαθέτοντάς το σε ένα ζώο.
Η δική μας άποψη, επειδή  π.χ. τα σκυλιά, δεν είναι κομοδίνα !!!, η απόκτηση σκύλου πρέπει να έχει προϋπόθεση πιστοποιητικό εκπαίδευσης του κατόχου, πριν το αγοράσει.
Αυτό μπορεί να γίνει με πρωτιά σε απόφαση του αρμόδιου υπουργού κου Μ. Βορίδη.
Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: