Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Με την πτώση της συγκεκριμένης γέφυρας οι λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού βρίσκονται πλήρως αποκλεισμένοι, καθώς δεν υπήρχε άλλη οδική σύνδεση με τις υπόλοιπες περιοχές.
Θοδωρής Σταθάκης 26-2-2019
Χθες έγραψα για την επιτυχία που είχε ο Δήμος Πλατανιά, λέγε με Βολουδάκη, να καταφέρει να εισαχθούν με προϋποθέσεις μαθητές των σχολείων του Πλατανιά σαν πλημμυροπαθή περιοχή, στα Ανώτερα και Ανώτατα ιδρύματα της χώρας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μανούσος από την στιγμή που εκλέχτηκε έκανε δυο τρεις προτάσεις προς όφελος του γενικού συνόλου του Νομού Χανίων... έτσι τέλος Αυγούστου αν θυμάμαι καλά γύρω στις 28 ή 29 είχε πει δημόσια ότι επειδή ότι ο νομός Χανίων επλήγη τον περασμένο χειμώνα από πλημμύρες μεγάλης έκτασης, θα γίνει μια προσπάθεια ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες των τελευταίων τάξεων των Λυκείων να εισαχθούν με προϋποθέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθ’ υπέρβασιν - ως ένα ποσοστό - του αριθμού των εισακτέων.
- 'Ε αυτό το κατάλαβαν μόνο στον Πλατανιά.... μιας και εκεί έκλεισαν και τα σχολεία 10 μέρες.. προϋπόθεση για να την εισαγωγή κάποιων αποτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Εμείς δεν θυμάμαι πόσες μέρες κλείσαμε, αλλά η αλήθεια ήταν ότι αρκετές μέρες τα παιδιά από τα Ορεινά του δήμου δεν μπορούσαν να έλθουν στο σχολείο τους, λόγω αφενός του ΚΤΕΛ που δεν εκτελούσε δρομολόγια, αφετέρου ο δρόμος στα δυτικά ακόμα και σήμερα που μιλάμε και γράφουμε δεν έχει ανοίξει με ασφάλεια (λόγια της περιφέρειας).
Τέλος πάντως δεν ξέρω αν είχαμε αποτυχίες σε μαθητές από αυτά τα χωριά (ορεινά) αλλά ένας δήμος που έχει τα ίδια προβλήματα με τον δικό μας δεν μπορεί να αποτελεί μοναδική επιλογή του ΚΡΑΤΟΥΣ για εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα με bonus. Εγώ το βλέπω σαν αδικία. 
- Π.Χ Μια μαθήτρια από το Μουρί (βλέπε εικόνα) αποκλείστηκε για 20 μέρες, αυτή δεν αξίζει την βοήθεια του κράτους; Μπορεί το σχολείο της να άνοιξε την επομένη των καταστροφών, αλλά αυτή βρέθηκε αποκλεισμένη και μακρυά του. 
Τέλος πάντων μόνος μου τα γράφω και μόνος μου τα διαβάζω μάλλον... εμείς έχουμε άλλα σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: