Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ..ΜΕΤΑ

Πολλές φορές βιαζόμαστε, άλλες φορές δεν μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα έγραφα και μόνο από θύμηση ή σκόρπιες πληροφορίες λέμε για κάτι σημαντικό που έγινε στην γειτονιά μας... Το αρχείο του Δήμου Κισάμου σίγουρα είναι κάπου, το που βέβαια είναι το πρόβλημα!! Ποιος θα μας πει άραγε... Τέλος πάντων όποιος ψάχνει βρίσκει.
Πριν κάμποσο καιρό πέσαμε να φάμε τον πρώην Δήμαρχο κ. Σταθάκη, και εγώ έγραψα ότι δεν χρειάζεται το άγαλμα στην πλατεία Δημαρχείου, όμως έπεσε στην αντίληψη μου σε μια κολόνα του Δημαρχείου μια παλιά μαρμάρινη πλάκα που έγραφε "πλατεία Ειρηναίου Γαλανάκη". Ποιος την τοποθέτηση και πότε ήταν η απορία μου, ώσπου χθες έπεσε το παραπάνω έγγραφο στα χέρια μου (από το αρχείο του Ευάγγελου Σαββάκη).

5 Ιουνίου 1978 ημέρα Δευτέρα συνήλθε το Δ.Στου Δήμου και αφού βρέθηκε σε νόμιμη απαρτία συζήτησαν το 10ο θέμα, πρόταση του προέδρου του Δ.Σ "Περί ονοματοδοσίας της διαμορφωθείσης πλατείας έξωθι του χώρου του Δημαρχείου σε πλατεία Ειρηναίου Γαλανάκη.
Και αφού εξηγεί τους λόγους που πρέπει να ονομαστεί η νέα πλατεία σε Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη υπογράφεται απο τους 
Αντώνης Σχετάκης Δήμαρχος, Ευάγγελος Σαββάκης πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ, Γιώργος Ανυφαντάκης, Στυλιανός Πατεράκης, Ανδρέας Μυλωνάκης, Ιωάννης Κοντοπυράκης, Αχιλλέας Δεσποτάκης...ομόφωνα αν και για την ιστορία απουσίαζαν για διάφορους λόγους απο την συνεδρίαση, οι Εμμανουήλ Σημαντηράκης, Κωνσταντίνος Μουντάκης και Γεώργιος Ψωματάκης.
Η δε απόφαση που μας βγάζει όλους "άσχετους" λέει κατά λέξη:
" Ονομάζει τον μπροστά απο το Νέο Δημαρχείο χώρο μέχρι της Δυτικής πλευράς του Γυμνασίου, της ανατολικής πλευράς οικίας Νικολουδάκη Παναγιώτη που περιέχει τμήμα της νέας λεωφόρου και το τρίγωνο πρασιάς, ως "Πλατεία Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη" και εγκρίνει την εν καιρώ τοποθέτηση Ανδριάντος του στον αυτό χώρο....
Αυτά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: