Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ....

Η Κανέλα μια αδέσποτη σκυλίτσα που βρέθηκε στον Πλάτανο και για καλή της τύχη έπεσε σε καλά χέρια, γέννησε βέβαια 7 σκυλάκια τα 4 έχουν ήδη υιοθετηθεί και έμειναν τα τρία της φώτο που μαζί με την μητέρα τους φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημαρχείο Κισάμου. Η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες προσπάθειες, οι περισσότερες με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, για να καλυτερεύσουμε την ζωή των αδέσποτων αλλά και την δική μας, που δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε μιας και ζουν ανάμεσα μας παρατηρημένα απο τους στοργικούς πρώην ιδιοκτήτες τους.
Φιλόζωοι υιοθέτησαν απο 5-6-7 σκυλιά τα ταΐζουν, τα περιποιούνται, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι λύση ..έτσι οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο να δεχτεί επιτέλους η Δημοτική αρχή να φτιάξει κάποιο χώρο για όλα αυτά τα σκυλιά, που η αλήθεια είναι μας τα φορτώνουν καθημερινά δίχως να το παίρνουμε χαμπάρι, απ όλα τα μέρη του Νομού. 
Η σημερινή δημοτική αρχή έφτιαξε ένα μικρό χώρο στο Δημαρχείο και φιλοξενεί την τελευταία οικογένεια με την προϋπόθεση οτι λίαν συντόμως θα βρεθούν οι φιλόζωοι που θα υιοθετήσουν μάνα και κουταβάκια... φυσικά λύση προσωρινή και το ξέρουν όλοι. Τα πρώην σφαγεία που καθένας απο αυτούς τους λάτρεις της αδιαφορίας, πετούσε τα κουταβάκια του δεν είναι ούτε εκεί τόπος για τα αδέσποτα..
Λύσεις προσωρινές που δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι καιρό πλέον να καταλάβουμε οτι πρέπει να ξαναμπούμε στο πρόγραμμα των στειρώσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων και το υποχρεωτικό τσιπάρισμα όλων των σκύλων της περιοχής... και επιτέλους ο Δήμος ας κάνει το βήμα το παραπάνω μιας και τα κονδύλια υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: