Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Γυρισμός στη Δυτική Κρήτη

Στις 9 και 16 Σεπτεμβρίου 2019, ενενήντα (90) συνολικά ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο, επισκέφθηκαν το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας (ΕΚΝ) στα Νωπήγεια Κισάμου Χανίων Κρήτης, Παράρτημα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο επιμορφωτικού Σεμιναρίου, για την προώθηση εναλλακτικών διαδρομών στη Δυτική Κρήτη. Ο Στόχος της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν προορισμοί της υπαίθρου και κυρίως της ενδοχώρας, με έντονα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη τόσο τουριστικά και η τοπική τους ταυτότητα παραμένει αναλλοίωτη.
     Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες για την ιστορία της ΟΑΚ και του ΕΚΝ, τονίζοντας το γεγονός ότι οι επισκέπτες της Κρήτης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τις βασικές αρχές της φιλοξενίας, προωθώντας τον πολιτισμό της Κρήτης, με κριτήρια ποιότητας, σε αντιδιαστολή με τον μαζικό τουρισμό (υπερ-τουρισμός) που έχει αλλοιώσει το αυθεντικό πρόσωπο της Κρήτης. 
Η εξερεύνηση της ομορφιάς του ιδιαίτερου πολιτισμού, των ιστορικών μνημείων, των Μοναστηριών και του Φυσικού Περιβάλλοντος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού. Επιπλέον, η Δυτική Κρήτη έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη που θέλει να την εξερευνήσει και να βιώσει αληθινή εμπειρία ζωής, η οποία θα τον γοητεύσει και θα τον κερδίσει, δημιουργώντας, με τον τρόπο αυτό, νέους πραγματικούς φίλους της Κρήτης.
     Ο κ. Ζορμπάς και οι συνεργάτες του, πρότειναν προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που έλαβαν μέρος, να μεταφέρουν προς τους νέους επισκέπτες της Κρήτης το μήνυμα του αλληλοσεβασμού μέσα από το σύνθημα «Χαρά και Σεβασμός» (“Enjoy and Respect”).

Δεν υπάρχουν σχόλια: