Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Που πήγαιναν τα κόκαλα και τα άλλα ζωικά υποπροϊόντα που δεν πουλιούνται ως και σήμερα στην πόλη της Κισάμου; Μα στους κάδους φυσικά και με τα γνωστά αποτελέσματα...γάτες σκύλοι να μπαινοβγαίνουν στους κάδους, δυσοσμία και βρωμιά αν έμεναν καλοκαιριάτικο παραπάνω από μια μέρα σε αυτούς.
Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΝΕΣΚ κ. Πατεράκη και γνώστη του επαγγέλματος και των συνεπειών που μπορεί να έχει η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, κατάφερε να έλθει σε επικοινωνία με εταιρεία η οποία μαζεύει όλα αυτά τα ζωικά υποπροϊόντα, λίπη, τηγανόλαδα, αλλά και πεθαμένα ζώα, με ειδικά οχήματα βοηθώντας αφάνταστα και την δουλειά του Δήμου που αναγκάζεται σήμερα να τα μεταφέρει στα Χανιά, παίρνοντας τα από εδώ. Τα υποπροϊόντα αυτά η εταιρεία τα αποθηκεύει σε ειδικές εγκαταστάσεις όπου γίνεται αναερόβια ζύμωση και παράγεται βιοαέριο.
Τώρα πλέον είναι στο χέρι του δήμου να δεχτεί ή όχι την βοήθεια αυτή, που θεωρώ οτι είναι πολύ καλή εφόσον βέβαια εφαρμόζεται από όλους τους κρεοπώλες της Κισάμου, μιας και η εταιρεία χρειάζεται χώρο ... στα πρώην σφαγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: