Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ..μπήκε και αυτό κάποτε στο λιμάνι μας κάνοντας για ένα μικρό διάστημα την άγονη γραμμή που τότε ήταν Πειραιάς- Κυπαρίσσι- Γέρακας -Μονεμβάσια -Νεάπολη -Αγία Πελαγία- Γύθειο-  Αντικύθηρα- Κίσαμο   
Μικρό και Ελληνικής κατασκευής όπως γράφει ο άτλας των ελληνικών πλοίων...
Κατασκευάστηκε το 1972 στο Πέραμα για λογαριασμό της Ακτοπλοΐας Αφων Αγαπητού. Με το όνομα ΚΥΚΛΑΔΕΣ όργωσε στην κυριολεξία όλο το Αιγαίο.  
Το 1993 μετονομάζεται σε ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ, δρομολογείται από Ραφήνα για Εύβοια.
Το 1994 το αγοράζει η Ventouris Lines, μετονομάζεται σε ΜΕΘΟΔΙΑ. Με τον παροπλισμό των πλοίων της εταιρείας, παροπλίζεται κι αυτό αλλά δημοπρατείται και μετονομάζεται σε ΕΞΠΡΕΣ ΔΑΝΑΗ.
Το 1999 μαζί με τα πολλά, «κατατάχτηκε» κι αυτό στον στόλο της Minoan Flying Dolphins.
Το 2003 πουλήθηκε στην Κορέα και μετονομάστηκε σε ERKE.
Κατόρθωμα τότε για την πόλη μας  και στο πρώτο του ταξίδι βρέθηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καστελίου Κισάμου. Στην φώτο ο πρόεδρος του Δ.Σ Ευάγγελος Σαβάκης χαιρετάει...τον Ανυφαντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: