Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Χάρτης με Βόρειο και Νότιο Κρητικό Πέλαγος
Το 2011 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η οριοθέτηση της Ελληνικής  ΑΟΖ . Μετά από  αυτό, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Δημόσια Πρόσκληση για σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ, στο Ιόνιο και στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος. Ο χάρτης των ερευνών του 2011 που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα είναι ο  παρακάτω . Πριν ασχοληθούμε λοιπόν για την καθιέρωση της ονομασίας "Νότιο Κρητικό Πέλαγος"  και Βόρειο Κρητικό Πέλαγος" , είχαν  φροντίσει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις και το είχαν αλλάξει, πολλά χρόνια  πριν. Παραμένει σε εκκρεμότητα μόνο η διόρθωση των Σχολικών βιβλίων και  χαρτών.
Αυτός είναι χάρτης της Ελληνικής Κυβέρνησης που το 2011 δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Διεθνή Πρόσκληση για σεισμικές έρευνες στην Ελληνική ΑΟΖ , στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του Νότιου Κρητικού Πελάγους.
Μανώλης Λουτσέτης

- Από τούδε και πέρα λοιπόν η Νύμφη του Λιβυκού (Παλαιόχωρα) μετονομάζεται σε Νύμφη του Κρητικού πελάγους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: