Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΒΛΙΘΙΑ

 Στην κοιλάδα του Βλιθιά που οδηγεί στην Παλαιόχωρα λένε οτι υπήρχαν οι αρχαίες πόλεις Καλαμύδη και Πέλκιν. Τμήμα του αμυντικού συστήματος των πόλεων αυτών αποτελούν οι πύργοι στους Ανύδρους, στον Αζωγυρέ, το Σπανιάκο και το Βλιθιά. Οι πύργοι, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ήταν κτισμένοι σε στρατηγικά σημεία της κοιλάδας για να ελέγχουν τις οδικές και τις θαλάσσιες διαβάσεις, και χρονολογούνται πιθανότατα τον 4ο αι. π.Χ.. 
Αξίζει μια επίσκεψη σας λοιπόν όσοι βρεθείτε στον Βλιθιά (υπάρχει σχετική ταμπέλα) λίγοπριν μπούμε στην Παλαιόχωρα, για να δείτε το μέγεθος των πετρών και να αναρωτηθείτε πως πριν 2.500 χρόνια μπορούσαν να μετακινούν τόσες μεγάλες πέτρες και σε μεγάλο ύψος απο το έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: