Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΡΙΝΑ...

Οι δήμοι αναλαμβάνουν τη σύσταση Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων, με στόχο την αξιοποίηση και εκμετάλλευσή των Λιμανιών τους....
Για το σύστημα λιμενικής διακυβέρνησης και τις προοπτικές εξέλιξής του, τα ορφανά λιμάνια, αλλά και την απόδοση παράκτιων περιοχών σε δήμους της χώρας, πρόγραμμα που υπήρχε και υπάρχει δεν χρειάζονται πολλά... απλά πρέπει να συσταθεί μια γερή δημοτική ομάδα για να το κάνει πράξη.
Εμείς φαινομενικά δεν το επιδιώκουμε αυτό και φαίνεται όταν μιλάς για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ποια στελέχη αντιδρούν.... στην νέα δημοτική αρχή.
Βέβαια το ερώτημα παραμένει, βάζουμε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ να μας μιλήσει για τις ανάγκες μας δημόσια και μέσα σε αυτές είναι η μαρίνα... που γίνεται παιχνίδι προεκλογικό, που εφόσον γίνει δεν θα μας ανήκει αλλά θα ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο του Νομού που καθόλου δεν το ενδιαφέρει το λιμάνι Καβονησίου. 
Καιρός είναι να αποφασίσουμε αν θέλουμε το καλό της περιοχής μας και να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία όσο και τις αποφάσεις για το Λιμάνι μας να τις παίρνουμε εμείς. 
Δεν είναι κερδοφόρο, δεν θα βγάζει προς το ζειν είπαν... εγώ αμφιβάλλω οτι δεν είναι και τα χίλια αυτοκίνητα ημερησίως άλλα λένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: