Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΔΩ....

Εκδήλωση Ωδείου ΙΜΚΣ
Πλημμύρισε από κόσμο το πέτρινο αμφιθέατρο του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, χωρητικότητας 900 και πλέον προσώπων, στο κάλεσμα του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με την πολυπληθή χορωδία Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής, η οποία αριθμεί πλέον των 130 χορωδών, να ταξιδεύει το πολυπληθές ακροατήριο σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Μικρά Ασία, με τίτλο «Βασιλικός μυρίζει εδώ...». Η άρτια απόδοση των τραγουδιών και η άριστη διεύθυνση της χορωδίας υπό του καταξιωμένου, πλέον, χοράρχη και μουσικοδιδασκάλου του Ωδείου κ. Γεωργίου Χαχλάκη, υπό τους ήχους του Βιολιού, της Πολίτικης Λύρας, του Λαούτου, του Σάζι, του Ούτι, του Κανονάκι και των Κρουστών, μάγεψαν το ακροατήριο που ασφυκτικά είχε γεμίσει το πέτρινο θέατρο. Η παράσταση πλουτίστηκε από τις χορευτικές ομάδες της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Αροδαμός». Την μοναδική και ξεχωριστή αυτή μουσικοχορευτική εκδήλωση παρουσίασε, με τρόπο αριστοτεχνικό, η φιλόλογος και συνεργάτιδα του Ωδείου κ. Χρυσοβαλάντου Ξηρουχάκη. Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά και τις ευχαριστίες του δια την ανταπόκριση και συμμετοχή τόσου κόσμου στο κάλεσμα του Ωδείου της Μητροπόλεως, ευχαριστώντας, επίσης, τους χορωδούς, τον χοράρχη, τους μουσικούς, την συντονίστρια της βραδιάς, τους δεκάδες χορηγούς ως και τα μουσικά σύνολα που έλαβαν μέρος. «Η σημερινή βραδιά ξυπνά τις μνήμες και μας θυμίζει τις ρίζες, τον πολιτισμό και την ιστορία μας. 
Οι αλησμόνητες και όχι χαμένες πατρίδες όπως κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν, είναι ο τόπος της αναφοράς και της ιστορίας μας. Χαιρόμαστε που το Ωδείο της Μητροπόλεως μας, το οποίο στεγάζεται στο σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Μητροπόλεως, και ιδιαίτερα η Σχολή Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής σήμερα μας ταξιδεύουν σε αυτήν την ομορφιά και τον πλούτο της ιστορίας και της ζωής, τα οποία καλούμεθα όλοι να κρατούμε ως πολύτιμο φυλακτό μέσα στις ψυχές και τις καρδιές μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Χαιρετισμό, επίσης, απεύθυνε και η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων κ. Στέλλα Χαριτάκη, η οποία ευχαρίστησε την Μητρόπολη και το Ωδείο δια την συνεργασία.  
Εκ της Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: